A világ gleccsereinek 36%-a elolvad, akármit is teszünk

Ha az emberiség ma teljesen le is állítaná az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, a világ gleccsereinek több mint harmada akkor is elolvadna 2100 előtt – a német és osztrák klímatudósok legújabb tanulmánya szerint.

Sarkozy-t tiltott pártfinanszírozás miatt vizsgálják

Második napja tart Nicolas Sarkozy korábbi elnök rendőrségi kihallgatása a feltételezett 50 millió eurós illegális elnöki kampányfinanszírozás miatt, amelyet Moammer Kadhafi korábbi líbiai elnöktől kapott 2007-ben.

Tillerson, militarizáció és olaj – 1. rész

Az olyan geopolitikai viták kontextusában, amelyben kontinensméretű versenytársak (Kína, Oroszország, az EU) veszélyeztetik az Egyesült Államok birodalmának hegemóniáját a tradicionális zónájában, Rex Tillerson amerikai külügyminiszter jelenlegi körútja Mexikóban, Argentínában, Peruban, Kolumbiában és Jamaicában két alapvető tengely mentén fogalmaz meg világos expanziót: a biztonság és az energia.

GUE/NGL: Már megint a fegyveripar nyert

A baloldal EP képviselői ma kritizálták az EP szavazását, amely az EU további militarizálása és megnövelt katonai kutatási és felszerelési beruházások növelése mellett döntött.

Bayer megint lepatkányozott minket

Orbán Viktor, a Fidesz szavazók miniszterelnöke március 15-ei nem megemlékező, hanem politikai propagandabeszédében megfenyegette a demokratákat.