A fasiszta Orbán és Pellegrini is örült a kimentett menekülteket szállító Aquarius elutasításának

Rég volt ekkora szégyen magyarnak lenni.

Orbán Viktor és Peter Pellegrini szlovák kormányfő közös sajtótájékoztatót tartott a semmiről, majd népszerűségük növelésére ismét csak migránsozásba kezdtek, mikor is elhangzottak a fasiszta gyűlöletkeltő közhelyek a határvédelemről.

Pellegrini még olyan hazug ostobaságot is mondott, hogy hatékony külső határvédelmet kell kiépíteni a drága mentőrendszerek helyett. Ez nem csak erkölcsi hullaság, mivel lényegében hagyna a tengerbe fulladni további több ezer háborús menekültet, hanem ordas hazugság is, a mentőrendszerek ugyanis sokkal olcsóbbak, mint a határvédelmi erőfeszítések. (Lásd a kormányunk által épített, extrém drága, teljesen felesleges és káros propagandakerítést).

A tengerből kimentett menekülteket szállító Aquarius, az Orvosok Határok Nélkül és az SOS Mediterrannee szervezet hajójának olaszországi elutasítása is szóba került. A fasiszta olasz belügyminiszter ugyanis megtiltotta a kikötést, mire számos olasz polgármester közölte, hogy ők ezt engedélyezték, és tiltakoztak a szélsőjobboldali kormány ellen. Végül Spanyolországban kötött ki a hajó.

Újságírói kérdésre Orbán Viktor csak ennyit reagált a botrányra: „Egyetlen sóhajjal válaszoltam: végre!”

Pellegrini szintén egyetértett vele, hogy a hajón már éhezni kezdő embereket nem szabad Európában kikötni hagyni.

Közben a magyar kormány a menekültek után most a magyar hajléktalanokba is belerúg. Mint számos alkalommal mondtuk: ez nem nemzeti kérdés, ez egyszerű rohadékság kérdése.