Az “ellenzék” szó szerint összefeküdt a Jobbikkal

Elérkezett az újabb mélypont a szélsőjobbal való “ellenzéki” kollaborálást illetően.

Parlamenti képviselők a földre feküdtek az MTV székházában egy performansz részeként, tarkóra tett kézzel, áldozati szerepet játszva. Ez még annyira nem is lenne baj.

Azonban alapvetően az már probléma, hogy pártpolitikusok szánalmas politikai performansszá silányítanak egy népről szóló és a nép által gerjesztett tömegtüntetést. Tulajdonképpen az egyénieskedő magatartásuk el akarja vinni a show-t. Ki akarnak tűnni a tömegből, vezető szerepre, figyelemre és kamerákra áhítoznak, ahelyett, hogy az ügy mögé vagy mellé állnának. Mindezt csak a politikai pecsenye sütögetése érdekében, amelyre most lehetőséget adott az utcákon tapasztalható forróság.

Az viszont mindenen túltesz, hogy a fetrengők között volt Jakab Péter jobbikos képviselő is!

Továbbra is hangsúlyozzuk, hogy a rasszista és antiszemita párt alá tartozó minden egyes embert politikai karanténba kell zárni. Demokraták nem engedhetik meg maguknak azt, hogy ilyen pártok és szervezetek képviselőivel bármilyen közös platformra lépjenek. Még akkor sem, ha most a célok látszólag megegyeznek. (Bár a szélsőjobboldal az egész történelme során a tőkét védte és védi ma is.)

Ez még a rövidtávú taktikázás keretein belül is megengedhetetlen, de valójában semmiféle többletet és gyakorlati hasznot nem hoz a Jobbik jelenléte az ellenzékben. Sőt, rengeteg demokratikusan és humanistán gondolkozó embert taszít.

Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy a szélsőjobboldallal való kokettálás azon túl, hogy morálisan is teljesen elfogadhatatlan, borzasztóan veszélyes játék is. A történelem során minden szélsőjobboldali alakulat intrikával, árulással, becsapással, illetve az aljasság és az agresszió legkülönfélébb formáival szerzett magának politikai pozíciót és hatalmat. A gárdákat létrehozó és gyűlöletet terjesztő szélsőjobboldal hiába játszik cukikampányt, minket nem ver át, és sajnálatos, hogy az “ellenzék” naívabb rétegeit viszont igen. A jelenlegi mainstream ellenzéki pártok pedig majd ne csodálkozzanak, ha egyszer tőrt éreznek majd a hátukban.

Mindig elmondjuk: NEM MENNYISÉGI, HANEM MINŐSÉGI ELLENZÉKRE VAN SZÜKSÉG. Különben Orbán és a fasizmus felé rohamosan haladó rezsimje marad.

Demokratikus, szegénypárti, szolidáris, humanista és szakértő ellenzék kell, ezeknek pedig a Jobbik mind híján van.