Vajon ki üdvözölte a Fidesz győzelmét? (Thürmer Gyula volt)

Aki számára még mindig nem volt érthető, miért léptünk ki 2005 decemberében az erősen idézőjeles „Munkáspártból”, annak itt egy újabb magyarázat.

Sajnos már a sokadik, amely után tisztességes kommunista nem maradhat több a párt sorai között.

A párt logója is tudja, ki a felelős

A Munkáspárt megítélése szerint a Fidesz győzelme megfelelt a magyar társadalom többsége elvárásainak” – nyilatkozta Thürmer, vélhetően azért nem minden munkáspártos véleményét tükrözve.

A szavazók domináns része a Fidesz kormányzását úgy ítélte meg, hogy belpolitikai stabilitást teremtett” – folytatta Thürmer a fasisztoid rendszert elemezve.

„Örülünk a stabilitás megőrzésének, örülünk annak, hogy a Fidesz győzelme lehetővé teszi a magyar függetlenségi politikának és a keleti nyitás politikájának folytatását” – nyilatkozta Thürmer a lényegében minden nagyhatalom felé lavírozó rezsimről, miközben a putyini kapitalista oligarcharezsimhez való dörgölőzést is említi.

„És örülünk annak is, hogy olyan párt győzött, melynek álláspontjával migráció kérdésében a Munkáspárt álláspontja is megegyezett” – árulta el Thürmer sokadszorra a világ legelesettebb, legkizsákmányoltabb és legszerencsétlenebb társadalmi rétegét, akik védelme a fasizmussal és a rasszizmussal szemben minden kommunista számára elemi kötelesség.

A Thürmer-párt 0,6%-os támogatottsága megfeleződött 0,3%-ra. A pártelnök szerint ez nem nagyságrendi eltérés. Ezzel lényegében egyet is érthetünk.