Sándor Mária és a Jobbik?

Komlón tartott lakossági fórumot Sándor Mária szervezete, a Magyarország a Magyar Egészségügyért. Mivel az Európai Baloldal elkötelezett az egészségügy rendbetétele iránt, a pécsi és baranyai elnökségi tagjaink egy csoportja magánemberként/érdeklődőként meglátogatta a fórumot. Köztük volt A MI IDŐNK portál tudósítója is.

A rendezvényt egy jobbikos kitűzőt viselő politikus nyitotta meg, aki bemutatta Sándor Máriát. Majd dr. Lukács Lászlót, a Jobbik egészségpolitikai szakemberét, majd Rig Lajos, jobbikos képviselőt (Frissítés: a neveket és titulusokat pontosítottuk)… A többi résztvevő nevét nem vártuk meg, mert embereink ekkor felálltak, és demonstratívan azonnal elhagyták a termet.

A rendezvény szórólapján és internetes hirdetésén egy szóval nem jelezték, hogy legalább 3 jobbikos prominens lesz szerves része a fórumnak, így többen joggal érezték magukat átverve. Az Európai Baloldal tagjait még néhány más ember is követte.

Szögezzük le, hogy a Jobbiknak semmi, de semmi köze nincs az egészségügy rendbetételéhez, az emberek egészségének tiszteletéhez és ahhoz az alapvető emberséghez, amely ahhoz kell, hogy valaki felelősen gondolkozzon embertársai egészségéről, betegségéről, illetve az egész társadalom és rendszer kórságairól.

Amíg Sándor Mária csecsemőápolóként dolgozott, a Jobbik parlamenti képviselői azon fröcsögtek az interneten, hogy 2015 elsőszülött magyar csecsemője cigány származású! Kizárólag faji alapon, a legocsmányabb rasszista módon ítéltek el egy csecsemőt.

Hogy veheti szájára az egészség szót olyan párt képviselője, akinek párttársai, prominens önkormányzati képviselői, parlamenti képviselői a Horthy-fasizmust éltetik, cigány emberek elleni erőszakra buzdítanak, a zsidók listázását óhajtják, és a sort a végtelenségig folytathatnánk a párt botrányaival.

Amíg Sándor Mária gyermekeket ápolt, addig a Jobbik által is erőltetett, embertelen menekült-ellenes politika miatt kisgyermekek tömegei fulladtak a Földközi-tengerbe, miközben menekültek a háborúk, az éhínség, a terror és az elnyomás elől.

Amíg Sándor Mária látszólag kiáll a szegény egészségügyi dolgozókért, addig a Jobbik ózdi polgármestere kamerával figyelteti a közmunkásokat, és olyan intézkedéseket hoz, amely a legszegényebbek sújtja.

Tragédia, hogy az egészségügyben megindult elégedetlenségi hullámra egy kis csoport most ráülteti hazánk legembertelenebb politikai pártját, a Jobbikot! Természetesen egyetértünk az egészségügyi dolgozók követeléseivel, sőt Sándor Mária követeléseivel is, azonban a komlói szereplés megkérdőjelezi, hogy a cél valóban a magyar egészségügy rendbetétele, és nem pedig az, hogy az elégedetlenségi hullámot egy politikai párt opportunista módon meglovagolja.

Mint kiderült, Komló nem az egyetlen állomása a jobbikos-Sándor Máriás turnénak. Volt már ilyen Baján és Debrecenben is. Felmerül a gyanú, hogy a Jobbik sokkal mélyebben benne van ebben a történetben, mint az a felszínen látszik. A csoport ugyanis rendkívül szervezett, a szórólapjaik már kinn voltak a helyi üzletekben, egyenpólóik vannak, sok pénzbe kerül a csapat utaztatása is.

Szintén elkeserítő, hogy a hazai politikában járatos Nagy Bandó András is asszisztált ehhez a förmedvényhez. Ő korábban Orfű polgármestere is volt az LMP támogatásával, és egyáltalán nem szélsőjobboldali elkötelezettségéről híres.

A hazai egészségügy rendbetétele nem a szélsőjobboldali ideológiák, hanem olyan emberi értékek mentén megvalósítható, mint a szolidaritás, az elesettek iránti elkötelezettség, az embertársaink iránti szeretet.

Nagyon sajnáljuk! Ennél többet érdemlünk!

Kiegészítés: Sándor Mária a facebookon válaszolt, amelyre mi is reagáltunk.
Nagy Bandó Andrással is váltottunk pár nyílt levelet az ügyben.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.