Csendes demonstráció a kizsákmányoló BOSCH ellen

A miskolci BOSCH egyike hazánk legkizsákmányolóbb gyárainak: a munkások alulfizetettek, nincsenek megbecsülve, rendkívül sok a túlmunka, és sok embert alkalmaznak határozatlan idejű, rövid időtartamú szerződésekkel.

Ez utóbbiak arra jók, hogy a munkavállalók ne érezhessék magukat biztonságban, azaz bármilyen alantas munkára és megalázásra alkalmassá váljanak. A kapitalisták profitja pedig a munkás felett áll.

A problémákról a munkások és a szakszervezet is tájékoztatta a közvéleményt.

Az ingerküszöb azonban rendkívül magas. Az így működő gyárakat azonnal államosítani kellene – mindenféle kártérítés nélkül – és az üzemeltetőket felelősségre kellene vonni. Azonban hazánkban beérik egyszerű „csendes, figyelemfelkeltő demonstrációval is”. Legalább ennyi telik a mi töketlen, opportunista szakszervezeteinktől, amelyeknek már rég összefogva, országos és általános sztrájkot kellett volna eszközölniük.

A LIGA szerint a BOSCH dolgozóinak erős szakszervezetre van szükségük. Ez azonban csak félmegoldás. A dolgozóknak ugyanis erős marxista pártra is szükségük lenne.

A Liga kőkemény akciója ugyanis csak porhintés. Hasonlóan a DK legutóbbi népszavazási kezdeményezéséhez a vasárnapi nyitva tartás ügyében. Csinálnak valami rendkívül enyhe megmozdulást a dolgozókért, csakhogy elmondhassák, tettek valamit. De valójában ez semmi. A vasárnapi nyitva tartás elérése ugyanis nem növeli jelentősen és általánosan a szegények jólétét, a csendes demonstrációtól pedig nem fog megenyhülni a BOSCH. Ezek csupán a munkások lenyugtatására alkalmasak.

Felhívjuk a BOSCH dolgozóit, hogy vegyék kezükbe a sorsukat, és ne engedjék, hogy a Fideszhez hű, korrupt és opportunista szakszervezeti vezetők mondják meg nekik, hogy kell – vagyis nem kell – osztályharcolni.

Vélemény, hozzászólás?