Fasiszta nyert Mezőtúron!

Fasiszta jelölt nyerte a mezőtúri időközi választást. A Jobbik jelöltje erőszakos-rasszista megosztásokat tett közzé a facebookon.

A rasszista jelölt olyan „vicces” képeket osztott meg a facebookon, amelyen egy pisztoly látható, amelyre a „segílyosztó” felirat került. Ugyanezen a képen a golyókon „pujacsendesítő” felirat látható, amely egyértelműen a cigány honfitársaink meggyilkolását szimbolizálja.

A jobbikos nem csak mások rasszista és erőszakos véleményét osztotta meg, hanem sajátot is alkotott:

„öljük már meg őket a rohadt k*rva CIGÁNY anyjukat!”

kommentárral osztotta meg a jobbik álhírportáljának, a kurucinfo egyik rasszista cikkét.

A facebookon számos elmebeteg klub tagja, amelyben van jobbikos és szentkorona tanos is.

Hazánk tragédiája, hogy a tanulatlan, megtévesztett emberekbe a kapitalista rendszer olyan szinten táplálja be a gyűlöletet és az ostobaságot, hogy azok önként fasiszta pártokra szavaznak a valódi rendszerkritika helyett. A fasizmus történelmi funkciója, hogy megsemmisítse a munkásosztály érdekképviseletét, amikor a kapitalisták már képtelenek a „demokratikus” keretek között uralkodni.

Minden pozícióban lévő fasiszta eltávolításáért küzdeni fogunk, és mindegyikük mandátumát illegitimnek tekintjük.

A legfrissebb sajtóhírek szerint még nem érkezett feljelentés közösség elleni izgatás ügyében. Az eset kapcsán a hvg.hu kérdezte a főügyészséget, hogy a megosztott tartalmak közösség elleni izgatásnak minősülnek-e. Az ügyészségnek „hivatali hatáskörében tudomására jutott adatokra” vagy feljelentésre van szüksége, hogy nyomozást indítson. A hvg.hu sajtómegkeresése ezen kritériumoknak nem felel meg, így az eset egyelőre hivatalos feljelentésre vár.

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke hírportálunk kérdésére válaszolva rögtön vállalta, hogy feljelentést tesz az ügyben.

Vélemény, hozzászólás?