Ne engedjék indulni a Jobbik ózdi polgármester-jelöltjét

A Jobbik számtalan alkalommal üt meg rasszista és antiszemita hangot, nyíltan kérkedik a Horthy-fasizmussal és olykor közvetlenül kapcsolatba hozható a hitlerizmussal.

david2_0A sajtóban megjelent legújabb fotókon a Jobbik ózdi polgármester-jelöltje egy Adolf Hitler imitátorral pózol, amely minden egyes emberi erkölccsel és a demokratikus értékrenddel összeegyeztethetetlen.

A jelölt azzal védekezett, hogy úgy érezte magát, „mintha egy panoptikumban jártam volna”, valamint „Elvis, Orbán vagy George Bush hasonmással is” lefotóztatta volna magát. A képek azonban szélsőjobboldali rendezvényen készültek, amely teljesen más kontextusba helyezi azokat. Ráadásul az említett Adolf Hitler imitátor rendszeres résztvevője a Jobbik és a hozzá köthető Magyar Gárda rendezvényeinek, és láthatólag a tagságot és a felsőbb vezetést ez egyáltalán nem zavarja.

A Jobbik számos alkalommal megérett a betiltásra, és most is a párt azonnali feloszlatását követeljük a párizsi békeszerződés fasiszta szervezetekre vonatkozó pontjai alapján. Követeljük minden hatóságtól, hogy hatalmuknál fogva védjék meg a demokrácia maradékát, és akadályozzák meg az ózdi jelölt elindítását.

Nem engedhetjük meg, hogy a Jobbik a 2015-ös év költségvetéséből, 476 millió forintos állami támogatásból garázdálkodhasson és folytasson szélsőséges propagandát.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?