Önfenntartó egyházakat!

Lázár János – teljesen véletlenül – pont az önkormányzati választások előtt ígért pénzt a történelmi egyházaknak.

Teljesen egyértelmű, hogy ennek egyik célja egyre élesebb kampányra bírni a már így is Fidesz pártközpontokként működő templomok bér-prédikátorait.

Az egyházak által támogatott intézmények támogatásának legfőbb célja, hogy ezek vallásos propagandával kábítsák az embereket; hogy a vallásosan manipulált diákok, betegek és idősek a jelenlegi rezsim kiszolgálóivá váljanak, legyenek azok akár a végletekig kizsákmányolt, út szélén hagyott tömegek, vagy a Fidesz által megvásárolt gazdag, „polgári” réteg.

Az Európai Baloldal követeli az egyház és az állam – középkort idéző – összefonódásának megszüntetését. Az egyházakat a hívők közössége tartsa el, ne a nem-hívő emberek többségének pénzét herdálják el rá!

A diákjaink szabad, tudományos, a szellemet nem béklyóba kötő oktatást érdemelnek, nem a Semjén Zsolt kijelentésével már kormányzati szintre lépett Darwin-tagadó áltudományos agymosást. A betegek tudományos alapú, szociálisan törődő gyógyítást, a nyugdíjasaink pedig emberhez méltó ellátást érdemelnek, akármelyik felekezethez tartoznak vagy nem tartoznak.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?