Újabb fideszes megszorítás a dohányosok ellen

Igen! A dohányzás rossz! A dohányzás káros! A dohányzás halálos! A dohánytermékeket jól meg kell adóztatni! DE MÉG MEDDIG?!?

fidesz2Minden józan embert egyetért azzal, hogy a dohányzástól meg kell védenünk a társadalmat, hiszen borzalmas hatásai vannak: tüdő- és számos más rákos megbetegedés, impotencia, szív- és érrendszeri megbetegedések, beleértve trombózist, infarktust, idegesség, fáradtság, tüdőbajok, magzatkárosítás, stb…

A társadalmat nem csak felvilágosítással, oktatással, de akár anyagi és politikai közbelépéssel is meg kell védeni a dohányzástól.

De meddig lehet még agyonadóztatni a dohánytermékeket? Ráadásul a Fidesz célja már nem az adókkal való dohánydrágítás által eltántorítani az egészségtelen életmódú embereket az egészséges életmód felé, hanem a szegény rétegek újabb megsarcolása.

Némi dohányadó persze kell, és már van is, talán több is, mint elég. Most még 80 forinttal drágulhat egy doboz cigaretta. Megint csak a trafikos mutyihaverok járnak jól. A kapitalizmus így működik. Demokrácia nincs, a választások értelmetlenek. A tőkések befizetik a pártjaikat a parlamentbe, azaz anyagi tőkét politikai tőkévé konvertálnak, a pártok pedig ezt a tőkét “kamatoztatják” a maguk mocskos és korrupt módszereikkel, visszaforgatva a befektetett tőkét és a brutális extraprofitot a tőkésnek.

DE!

Hol van a gazdagok megadóztatása?

Hol a luxusadó?

Hol a tisztességtelenül elorzott termelőegységek visszavétele társadalmi tulajdonba, hogy annak gazdasági bevételei ne a privatizáció kevés haszonélvezőjét, hanem a társadalmi többséget szolgálják?

Hol a Tobin-adó a spekulatív célú, nemzetközi tranzakciók megsarcolására?

Hol vannak a munkásellenes intézkedéseket hozó magánvállalatok társadalmi tulajdonba vételei?

Hol van azon óriási örökségek megadóztatása, amellyel munka nélkül, csupán származás alapján lehetnek egyesek szupergazdagok?

Hol a többkulcsos adórendszer?

Hol vannak a teljesen felesleges hadi- és stadionkiadások megszorításai?

Hol van egyetlen adónem, amely a többség nyomoráért felelős gazdasági világválságot okozó szupergazdagokat sarcolná?

Hol a munkásság, amelynek az osztályharcban már rég vasba kellett volna öltöznie?

Vélemény, hozzászólás?