Választási jogszabálysértés Hódmezővásárhelyen?

A pártunk ellen folytatott látens cenzúra új szintre lépett Hódmezővásárhelyen, ahol a Fidesz által uralt önkormányzat megrendeléséhez köthető telefonos közvélemény-kutatásból nemes egyszerűséggel kihagyták Havránek Ferenc polgármester-jelölt nevét.

Havránek Ferenc

Hódmezővásárhelyen négy polgármester-jelölt van, a közvélemény-kutatás közülük csak hármat említ név szerint, plusz egy „más párt jelöltjét.”

Az Európai Baloldal azt gyanítja, hogy a fideszes önkormányzat szándékosan titkolja el a helyi vezetés körüli botrányokat rendszeresen leleplező Havránek Ferenc nevét. A közvélemény-kutatás azt sugallja, hogy az Európai Baloldal jelöltje nem indul a választáson.

Ez ráadásul ingyen reklám a többi jelölt számára, hiszen nevüket rengeteg hódmezővásárhelyi lakos megismerheti, ezzel a fideszes önkormányzat előnybe hozza őket Havránek Ferenccel szemben.
A felsorolást ráadásul – manipulatív módon – a jobboldali jelöltekkel kezdik, első helyen a Fidesszel, utolsóként az MSZP-vel.

Felmerülhet az a kérdés is, hogy miért pazarol az önkormányzat drága pénzeket egy olyan felesleges közvélemény-kutatásra, amelynek másfél hét múlva már éles eredménye lesz. Ennek költségeiről közérdekű adatkérés keretein belül fogunk tájékoztatást kérni.

Érdekesség, hogy a fideszes önkormányzat titkolja, hogy ki az a vállalkozó, akit a „gazdaság-fejlesztési koncepció” – amelynek keretein belül a közvélemény-kutatás folyt- elkészítésére felkértek.

Ráadásul a Vásárhelyi Hírhatár közlése szerint ( http://www.vasarhelyi-hirhatar.hu/hirek/valasztasi-jogszabalysertes-hodmezovasarhelyen ) a Havránek Ferenc hétfői sajtótájékoztatóján jelen lévő Fidesz-közeli sajtómunkatársak egyike informálta Göbl Vilmost, az önkormányzat sajtóreferensét a jelen lévő újságírók személyéről és az elhangzottakról, hiszen azok már azelőtt e-mailt kaptak az önkormányzattól, mielőtt bármi megjelenhetett volna. Ez súlyos etikai vétség és a sajtó pártfüggetlensége szempontjából is aggályos.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?