Vigyázat! Átverős oldal!

V.I.P. néven alakult átverős oldal a facebookon, amely hamis ajándéktárgyakkal próbál több ezer lájkot szerezni, sajnos sikerrel.

Sajnálatos, hogy nagyon sokan bedőlnek az internetes trükköknek és átveréseknek, és rengeteg ember kritikátlanul lájkolja az ilyen oldalakat. Immár 44759-en, és a szám percről percre tetemesen növekszik.

Az oldal csaló üzemeltetői mindenféle értékes ajándékot “sorsolnak ki”, többek között iPhone-t, iPad-et, X-Boxot. Cserébe lájkolni kell az oldalt és megosztani azt. Már gyanús lehet, hogy egyáltalán miből finanszírozzák a több százezer (összességében milliós tételeket)? Ráadásul mi célból költene valaki milliós összeget 40.000 facebook lájk összegyűjtésére?

A dolog már teljesen gyanús, és ezt csak tetézi, hogy hemzseg a helyesírási hibáktól, ráadásul kiírják, hogy a „nyertest” privát üzenetben értesítik.

Nyertes természetesen nincs, és ez nem is derül ki.

A csalók a határon túli magyarokat is megcélozzák, hiszen Szlovákiából és Romániából is lehet „játszani”.

Ott buktak el, hogy hozzátették, hogy a nyereményeket a Samsung, a Sony és az Apple budapesti központjában is át lehet venni!

A Samsung Magyarország már jelezte, hogy semmi közük nincs az oldalhoz, és átverésről van szó.

Sajnos nem az egyetlen hasonló módszerekkel lájkot gyűjtögető oldal. Ha ilyenről van tudomása, kérjük, jelezze nekünk az amiidonk@gmail.com címen.

Frissítés: Cikkünk közzététele után nem sokkal az oldalt törölték.

Frissítés 2: Másnap az oldal V.I.P. Klub néven újjáalakult. 

Frissítés 3: A csoport ismét megszűnt. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.