A Fox Station megtévesztően vágta meg a tüntetések felvételeit

A Baltimore-i Fox munkatársai bocsánatot kértek hétfőn egy riportért, amelyet megtévesztően úgy vágtak meg, mintha a tüntetők „gyilkolj meg egy zsarut” kántálnának.

A tüntetők a – C-SPAN felvételei szerint – valójában azt kiabálták: „Nem állunk le, nem állhatunk le, amíg minden gyilkos zsaru börtönben nem lesz.”

A WBFF úgy vágta meg a hanganyagot, hogy a nézők már azt hallották: „Nem állunk le, nem állhatunk meg, gyilkolj meg egy zsarut.”

Az állomás a facebook oldalán is bocsánatot kért, valamint egy interjút is készítettek Tawanda Jones-szal, kántálást vezető tüntetővel.

„Jóllehet a tegnap esti riport jóhiszeműen félreértette, amit a tüntetők mondtak, elnézést kérünk a hibáért,” – áll a nyilatkozatban.

„Kitöröltük az esetet a weboldalunkról és felajánlottuk Ms. Jones-nak este 5 órára egy élő interjút, a Fox 45 News csatornán,” – állt a folytatásban.

Az interjúban Jones többször kikérte magának, hogy rosszul adták le a szavait.

„Az érdekes rész, amely engem is érint, amelyet ti, srácok megvágtatok és leállítottatok – szóval hogyan lehetne ez hiba?”

“Ha lejátszották volna az egészet, tudhatnák, hogy nem ezt mondtuk,” – tette hozzá.

A riporter számos alkalommal elnézést kért, és bár Jones hálás volt, hogy eljöhetett, elmesélte félelmeit a megítélését és a biztonságát illetően. Az interjú végén el is sírta magát.

„Most, hogy itt beszélhettem, még mindig nem érzem magam biztonságban, mert az üzenet odakinn van.”

„Mi van, ha egy bedühödött rendőr vagy egy bedühödött támogatójuk még mindig azt hiszi, hogy rendőröket akarok meggyilkolni?” – mondta a könnyeit törölgetve.

forrás: talkingpointsmemo.com

Vélemény, hozzászólás?