Egy török kommunista nő is elesett Kobanéban

Sibel Bulit, a török Marxista-Leninista Kommunista Párt (MLKP) tagja elesett Kobanéban, a Damaszkuszi-Iraki Iszlám Állam (ISID) terroristái elleni harcokban.

A jelentések szerint a gerillanő december 12-én, a Kobane déli részét ért támadásban esett el.

A Marxista-Leninista Kommunista párt több tagja is elesett már a helyi erőket támogató védekező harcokban. Többen csak Sary Free fedőnéven ismerték.

„Sary elvtárs 1986-ban született Dersimben, forradalmi tevékenységet fejtett ki a gyakorlati harc különböző területein, és a Kobane csata során emelkedett a halhatatlanok közé” – áll az MLKP nyilatkozatában.

„Bátran és lelkiismeretesen vett részt a háborúban, hogy megvédjék a Kobane környéki embereket. A kommunisták vállalták a harcot, és Sary az első elvtársak között volt, akik 2014. október 16-a óta felvették a harcot.”

„Ahogy a mártírok mind, ő sem pénzért vállalta a vértanúságot, hanem katonaként az igaz ügyért harcolt.”

“Ahogy a dicső múltunk harcosai, mi is fegyverrel haladunk a végső győzelemig. Végtelen tiszteletünk azok iránt, akiknek semmi sem drágább, mint a szabadság. Az MLKP vállvetve áll ellen a YPG és a YPJ harcosaival, házról házra, utcáról utcára küzdünk a kobanei győzelemért. Lehet, hogy már nem fog részt venni a győzelmi táncokban, de elvtársai, akik a nyomában járnak, beleköltik őt is a szabadság dalaiba.”

Vélemény, hozzászólás?