Óriási leépítések az Eon átalakítása miatt

Nagy-Britannia „nagy hatos” magán energia vállalatai közül az egyik munkásai óriási leépítésekkel néznek szemben a újrastrukturálási feladatok miatt, – figyelmeztetett a GMB szakszervezet tegnap.

Az Eon, amely egy német transznacionális vállalat része, olyan terveket jelentett be, amelyek szerint a vállalatot két részre bontják egy új cég megalapításával, amely alternatív energiaforrásokkal fog foglalkozni.

Johannes Teyssen, az Eon vezérigazgatója elmondta, hogy a cég a „drámaian megváltozott globális energiapiacok, technikai befektetések és több sokféle fogyasztói elvárások miatt” reagált így.

Elmondta, hogy két külön vállalatra van szükség, az egyik az új energiaforrásokkal fog foglalkozni.

Gary Smith, a GMB energetikai titkára elmondta, hogy az Eon struktúrájának „radikális” felborítása mögött „az energiaszektorban résztvevő óriási, brit és globális erők” állnak.

„A GMB ellenzi a szektor radikális újrastrukturálását és a leépítéseket az elkövetkezendő években. Nincs kétség, hogy ennek az átalakításnak lesznek áldozatai.”

„Az olaj árának esése valószínűleg felgyorsíthatja az északi-tengeri foglalkoztatottság zuhanását. A villamospiaci elemzések és az energia szektor verseny vizsgálatai szintén óriási megrázkódtatást jeleznek az Egyesült Királyság energiapiacán. Az elkövetkező évek az energiaszektorban mindenki számára nehezek és kemények lesznek.”

Májusban az Ofgem energiaszabályozó az Eon-t arra kötelezte, hogy 330,000 fogyasztó számára 12 millió fontot fizessen az eladási praktikái miatt.

Forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?