Az Európai Parlament megöli a menedékjogot

Ma az Európai Parlament szavazni fog egy olyan szabályozáscsomagról, amely a Migráció és Menekültügy Új Paktumának legnagyobb részét képezi. A jobboldali (EPP), liberális (Renew) és szociáldemokrata (S&D) nagykoalíció a csomag mellett szavazva a menedékjog utolsó szögét veri be az EU koporsójába.

Miért támogassuk az Európai Baloldalt?

  Az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 az egyike azon kevés hazai pártnak, amely megalkuvás nélkül kiáll hazánk minden kizsákmányolt dolgozójáért és elnyomott kisebbségéért: munkásokért, közmunkásokért, gazdálkodókért, kisvállalkozókért, nyugdíjasokért, diákokért, nőkért, gyermekekért, betegekért, rokkantakért, fogyatékkal élőkért, menekültekért, a nemi másság miatt üldözöttekért, a nemzetiségi közösségekért.

Bukta Erdogan az önkormányzati választást

A törökországi fő ellenzéki párt megtartotta ellenőrzését a kulcsfontosságú városok felett, és hatalmas előrelépéseket tett másutt is a vasárnapi helyhatósági választásokon – a hivatalos eredmények szerint.

Az Ubernek nem sikerült törvényt alkotnia

A munkavállalói jogok győzelme és egyben vízválasztó pillanat a vállalati büntetlenség elleni harcban, hogy az Európai Unió tagállamai elfogadták a platformmunkásokról szóló irányelvet.