Mutass egy Che Guevara pólós rongálót, te Fidesz fasiszta!

Új elnöke van a Fidelitas idiótáinak, aki rögtön nagyot villantott.

Miután túllendültünk azon, milyen szánalmas élete lehet egy olyan szerencsétlennek (vagy mennyire aljas lehet), aki belép a Fidesz ifjúsági szervezetébe, vessünk egy pillantást arra az ostobaságra, hogy az új elnök harcolni akar a Che Guevara pólók ellen is.

„A Fidelitas a jövőben is keményen fellép a szélsőségek ellen, jelenjenek meg akár rongálós, Che Guevara-pólós akciók, akár kukába való szélsőjobboldali nézetek formájában.”

Megértjük, hogy a Fidesz retteg attól a felszabadító, marxista eszmétől és mozgalomtól, amely az ámokfutásuk végét fogja jelenteni.

Túl azon, hogy a Fidesz önmaga is szélsőjobboldali párt, és kokettál a neonáci szélsőjobbal is, a mondatban megjelenik az antikommunizmus egyik taktikája, a kommunizmus és fasizmus erőltetett összemosása, feledvén, hogy a kommunizmus nem csak teljesen ellentétes azzal, amit a fasiszták és a Fidesz gondol a világról, de azt is, hogy a fasizmus a kapitalizmus vadhajtása.

Másrészt Che Guevara pólós szélsőség nem létezik. Che Guevara a szabadságért, a szegények jólétéért, a gyarmati elnyomás ellen küzdött. Megértjük, hogy a Fidesz holdudvar erkölcsi hulláinak relatíve ez szélsőséges, de az alapvető emberi erkölcsök szerint több millió kubai ember kiemelése a totális nyomorból, a gyermekhalandóság minimálisra csökkentésre, a kubai teljes foglalkoztatottság megteremtése nem szélsőséges cselekedetek.

Szélsőséges cselekedet az, amit a Fidesz művel: az ország népe nyomorog és közben cezaromán stadionépítéseket folytatnak, naponta 200 embert szegényítenek el a neoliberális megszorításaikkal, a hadseregünket Irakba és Afganisztánba küldik gyilkos, birodalmi érdekeket szolgálni, leépítik az oktatást és az egészségügyet.

Aztán nem hogy Che Guevara pólós szélsőség nem létezik, Che Guevara pólós rongálók sem léteznek! Magyarországon kereken zéró embert kaptak el eddig Che Guevara pólós rongálás közben. Nemzetközileg sem jellemző, hogy Che eszméit valló, kommunista fiatalok rongálnának, mivel mi az osztályharcban hiszünk, a sztrájkokban, a tőke megbénításában, a demokratikus terek kiterjesztésében, amelynek nem része az öncélú rongálás. Mi a bankok megadóztatásáért és társadalmi tulajdonba visszavételéért küzdünk, nem pedig az ablakaik betöréséért.

Johnny Depp Che Guevara pólóban

Johnny Depp Che Guevara pólóban

Che Guevara pólót (és tetoválást) nemzetközi szinten hordanak neves művészek, előadók, hírességek, politikusok, közéleti személyiségek. Csak párat említve: Carlos Santana gitáros, Mike Tyson bokszoló, Johnny Depp, színész, Jay-Z rapper, Shia LaBeouf színész,  és Diego Maradona focista.

A legszebb az általuk kiadott nyilatkozat következő gondolatai:

„A Fidelitas továbbra is kiemelt céljának tekinti a fiatalok élethelyzetének javítását, így a munkahelyteremtést, az otthonteremtési támogatások kiterjesztését és a családtámogatási rendszer további erősítését.”

A fiatalok helyzetét úgy javítják, hogy tandíjat szabnak ki rájuk, csökkentik a felsőoktatási keretszámokat, teletömik a fejüket antikommunista sovinizmussal és vallással, valamint óriási munkanélküliséget teremtenek, amelynek óriási kárvallottjai a fiatalok, akik kénytelenek emigrálni külföldre, hogy éhen ne haljanak.

A munkahelyteremtést rabszolga-közmunkával kezelik, amelyből nem lehet megélni.

Az otthonteremtési támogatás és a családtámogatási rendszer pedig egyszerűen nem létezik, annál több adó viszont igen, amely a kisembereket terheli, elsősorban a rekordnagyságú, 27%-os ÁFA, amely az alapvető élelmiszerekhez való hozzájutást nehezíti azok számára, akiknek a Fidesz szerint 47,000 forintból meg kellene tudni élniük.

Szerintünk meg ez a tevékenység szélsőséges, és ez ellen kell küzdeni!