Nyílt levél: Nem adunk menedéket a szélsőjobbnak!

Mi, akik ismerjük József Attila szavait tőke és fasizmus jegyességéről, nem lepődünk meg azon, hogy a Liberális Párt alapítványa egy pécsi fórum résztvevőjének meghívta Hegedűs Lórántnét, a Jobbik képviselőjét.

Felelős demokrataként úgy véljük, bűn teret adni a Jobbik fasiszta ideológiájának terjesztésére; bűn asszisztálni a párt cukikampányához; valamint legitimálni a báránybőrbe bújt szélsőjobboldalt.

Hegedűs Lórántné szobrot avat

A Liberálisok ráadásul akkor adnak szót egy jobbikos képviselőnek, amikor Európában arról cikkeznek, hogy Magyarország menedéke a szélsőjobbnak, és ebben jelentős szerepe van Hegedűs Lórántnénak is.

Egy információs társadalomban úgy küzdhetünk legeredményesebben a fasizmus ellen, ha a mozgalmukat politikai karanténba szorítjuk, és megfosztjuk őket a demokráciára, a társadalomra és az emberiségre veszélyes ideológia terjesztésére alkalmas csatornáktól.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke, valamint Kósa Lajos (Fidesz), Fodor Gábor (Liberálisok) és Gertsmár Ferenc (LMP) szintén résztvevője e fórumnak.

Demokraták nem vállalhatnak közösséget a szélsőjobboldal kártékony szervezeteivel, ezért felkérjük a szervezőket, hogy távolítsák el Hegedűs Lórántnét a szereplők listájáról, vagy a többi résztvevőt, hogy ellenkező esetben ne vegyenek részt az eseményen.

E levél aláírói sajtótájékoztatót szerveznek a pécsi fórum helyszíne mellé. Az aláírásokat magánszemélyektől és szervezetektől továbbra is várjuk amiidonk@gmail.com email címre, vagy facebook oldalunkra.

 

Aláírók:
Antifasiszta Hálózat

Magyar Antifasiszta Liga

Civil Paralament

Gárdamentes Magyarországot facebook csoport

Európai Baloldal elnöksége

Marx Károly Társaság

 

Krausz Tamás történész

Kovács Lajos (A Mi Időnk szerkesztő)

Jóka Daróczi János

Nagyváradi Szűcs Mihály (MEASZ alelnöke)

Hirschler Tamás (Magyar Antifasiszta Liga elnöke)

Gold József Márton (Civil Parlament elnöke)

Szöllösi Istvánné (korábbi szakszervezeti vezető)

Szalai József (Híd a Demokráciáért Egyesület)

Adorján Ildikó

Noé Krisztina

Csada László

Trasciatti Attila

Róna Péter

Róna Judit

Donáth Ferenc (orvos)

Vajnai Attila (mérnök)

Anyiszonyan Klára

Somi Judit

Dr. Bodai Beáta

Dr. Jánosi György (az MSZP Választmányának korábbi elnöke)

Aggod József (Május Elseje Társaság)

Aggod Józsefné

Vélemény, hozzászólás?