A fentről érkező rasszizmus motiválta a fasiszta gyilkost

Az Egyesült Államokban a múlt héten egy fasiszta lövöldöző nyolc ember meggyilkolásáért felelős volt, ami az erőszakos, rasszista rendszer terméke. De annak ellenére, hogy Joe Biden elnök és a demokraták részvéttel és aggodalommal teli beszédeket tartottak, ők is felelősek a vérontásért.

Mauricio Garcia vasárnap tombolt a texasi Dallasban található Allen Premium Outlets áruházban. A karján horogkereszt és SS tetoválás volt, valamint az RWDS felirat volt a mellén, ami a jobboldali halálosztagok rövidítése, és népszerű a szélsőségesek és a fehér felsőbbrendűséget valló csoportok körében.

Garcia online követője volt a fehér felsőbbrendűséget és antiszemitizmust hirdető Nick Fuentesnek, akit nemrég Donald Trump vacsoravendégeként láttak a Mar-a-Lago villájában.

Az általa agyonlőtt emberek közül majdnem mind ázsiai vagy latin-amerikai származásúak voltak, köztük három gyermek. Garcia közösségi médiája tele volt rasszista és szexista dühkitörésekkel, náci szimbólumokkal és Adolf Hitler dicséretével.

Biden gyorsan elítélte a gyilkosságokat, és felszólította a kongresszust, hogy tiltson be aa támadó fegyvereket. Megdorgálta a republikánus pártot azzal, hogy “A kongresszus republikánus tagjai nem intézhetik el ezen járványt egy vállrándítással. A twitteres együttérzések és imádságok nem elegendőek”.

De Biden és kormánya is szerepet játszott a kapu kinyitásában a szélsőjobboldali erőszak számára – különösen a bevándorlók ellen.

Ugyanezen a napon és ugyanabban az államban George Alvarez autójával belehajtott egy buszmegállóban álló embertömegbe, nyolcat megölt és sokakat megsebesített közülük. Ők mind bevándorlók voltak.

Néhány tanú szerint Alvarez gúnyosan viselkedett a bevándorlókkal, mielőtt közéjük hajtott.

Ugyanazon a héten, amikor az emberölések történtek, a média és az amerikai kormány gyűlöletet korbácsoltak fel az amerikai határhoz tartó bevándorlók ellen. Erre a feltételezett “fenyegetésre” válaszul Biden közölte, hogy 1500 amerikai katonát küld, hogy “biztosítsa” a határokat.

A texasi republikánus kormányzó, Greg Abbott, elítélte Biden 1500 fős katonai csapatainak kiküldetését, mondván, hogy ez a szám 150 000-nek kellene lennie, és parancsot adott a Nemzeti Gárdának, hogy erősítéként küldjenek csapatokat a Rio Grande folyóhoz.

Ez az a fajta rasszista gyűlölet, amit uralkodóink szítanak, hogy megosszák a munkásosztály tagjait, és ez vezet ahhoz, hogy a szélsőjobboldal magabiztosan erőszakot kövessen el bevándorlók, menekültek és muszlimok ellen.

Az uralkodók rasszizmusa és a szélsőjobb által elkövetett erőszak közötti kölcsönhatás Nagy-Britanniában is nyilvánvaló.

Egyenes kapcsolat van a Konzervatív Párt erőszakos retorikája között a bevándorlók és menekültekkel kapcsolatban, valamint a velük szembeni erőszak között, amit fasiszták és rasszisták követnek el.

A szélsőjobb rosszul teljesített a múlt heti helyi választásokon. De az állami rasszizmus fenyegetése és a fasiszták erőszakos cselekedetei nem tűntek el.

forrás: Socialist Worker

Vélemény, hozzászólás?