Az Európai Baloldal felhívása az EP választásokra

Az Európai Baloldal megnyitja listáját minden velünk közösen fellépő szervezet számára. Ebben az együttműködésben nincsenek előjogok, csak közös döntések.

Egész Európában érvényes szociális garanciákat, erősebb szakszervezeteket, emberhez méltó életet biztosító béreket és nyugdíjakat, egyenjogúságot a nőknek, független és igazságos bíróságokat, objektív tájékoztatást, magas színvonalú, szabad oktatást, a szegényeket is meggyógyító egészségügyi rendszert, tiszta vizet, levegőt és energiát akarunk mindenkinek.

EP

Mindenkinek joga van az élethez, ezért a lakhatáshoz és a fűtéshez való jog alapjog. El akarjuk érni, hogy Európa egy országában se lehessen megvonni a demokratikus és szociális alapjogokat az állampolgároktól.

A válságban vergődő hazai jobboldal képtelen demokratikus eszközökkel tovább kormányozni, ezért olyan diktatúra építésébe kezdett, amellyel szemben történelmi felelősségünk széleskörű antifasiszta összefogást létrehozni.

Az Európai Baloldali Párt magyarországi tagpártjaként a GUE/NGL (Egyesült Baloldal/Északi Zöldek) EP frakció munkáját akarjuk erősíteni, azt a programot támogatjuk, amelyet közösen alkottak pártjaink.

 

Miért pont az Európai Baloldal?

Mert most nem a kormányváltás a tét, ezért itt az ideje olyan politikai erő felépítésére, amely a jelenlegi impotens és megalkuvó ellenzéki vezetőkkel szemben olyan új mozgalmat mutat be, amely nem része a rendszernek és hatékonyan fogja megtámadni a Fidesz épülő diktatúráját.

Mert mi rendelkezünk olyan határozottan baloldali programmal, amely nem csak ígérgeti a szociális válságkezelést, hanem meg is nevezi ezek forrásait.

Mert a mi programunk modern és innovatív ötleteket tartalmaz, nem az Orbán elleni gyűlöletre épít.

Mert a gyűlöletpolitika helyett mi a szociális érzékenységet, szolidaritást és a közösségi értékeket tesszük előtérbe.

Mert a mi listánkra csak tisztakezű emberek kerülhetnek, akik már bizonyították a szegények és kizsákmányoltak iránti elkötelezettségüket.

Mert csak mi ismerjük fel tisztán a kormány és a közélet fasizálódásának hosszú- és rövidtávú veszélyeit.

Mert nem politikusok vagyunk, hanem munkavállalók, diákok és nyugdíjasok.

 

Magyarországon akkor tudunk listát állítani, ha 20 ezer érvényes aláírást összegyűjtünk. Bulgáriában csak 2500 aláírást kell gyűjteniük az induló pártoknak, de a jelenlegi magyarországi rendszer sok tekintetben ellenkezik az európai gyakorlattal. Bírálni is csak akkor tudjuk nagyobb erővel, ha a rendszer baloldali ellenzéke egyesíti erőit, és közösen lép fel a választáson.

Arra kérünk mindenkit, aki szeretne aktívan fellépni a rendszer ellen, hogy csatlakozzon a baloldali listához, segítsen aláírásokat gyűjteni, alakítsuk ki közösen a lista sorrendjét. Az Európai Baloldal felkínálja, hogy listáját megnyitja minden résztvevő szervezet számára. Ebben az együttműködésben nincsenek előjogok, csak közös döntések.

Kérjük, hogy anyagilag is támogassák kampányunkat!
Az 51700155-11117320 számlaszámra utalva (számlatulajdonos neve: Magyarországi Munkáspárt 2006) legalább 1000 Ft,-os öszeggel is tudják támogatni céljaink megvalósítását. Kérjük, hogy a közleménybe írják bele: Szociális Európa 

Várjuk aktivisták jelentkezését is, akik ajánlásokat tudnának gyűjteni a baloldali listához. (amiidonk@gmail.com)

Vélemény, hozzászólás?