Az ALBA országok nagyköveteinek nyilatkozata Chavez elnök halálának második évfordulójára

AZ ALBA ORSZÁGOK MAGYARORSZÁGI NAGYKÖVETEINEK NYILATKOZATA, HUGO CHÁVEZ FRÍAS ELNÖK- PARANCSNOK, A VENEZUELAI BOLIVÁRI KÖZTÁRSASÁG ÖRÖK ELNÖKE HALÁLÁNAK MÁSODIK ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL.

Az Ecuadori Köztársaság, a Kubai Köztársaság és a Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetségei tisztelettel adóznak a Venezuelai Bolivári Köztársaság Elnöke és a Bolivári Forradalom vezetője, Hugo Chávez Frías emléke előtt, halálának második évfordulója alkalmából. A Főparancsnok 2013. március 5-én, 16 óra 25 perckor hunyt el.

Ez a dátum megfelelő alkalmat biztosít arra, hogy kiemeljük és megemlékezzünk azokról az értékekről, amelyeket Hugo Chávez Elnök- Parancsnok képviselt, annak érdekében, hogy egy sokkal befogadóbb társadalmat építsünk és harcoljunk a szegénység ellen.

Mint a Bolivári Szövetség a mi Amerikánkért (ALBA-TCP) szervezet országai, méltatjuk Hugo Chávez hazafias elkötelezettségét, amely lehetővé tette a latin-amerikai és karibi térség országainak jelentősebb integrációját, melynek alapja a függetlenség, kölcsönös tisztelet, szolidaritás és a komplementaritás.

Hugo Chávez, magáénak vallotta Simón Bolivár „A Szabadító” doktrínáját, mely elősegítette a latin-amerikai és karibi integrációs folyamatok megvalósítását, létrehozva így egy erős szövetség alapjait e nemzetek között, mely a fejlődés fontos pólusává és a világ többi országa számára példaértékű szereplőjévé változtatja a régiót.

Budapest, 2015. március 5.

Jaime Augusto Barberis Martínez
Ecuadori Köztársaság Magyarországi Nagykövete

Julio César Cancio Ferrer
Kubai Köztársaság Magyarországi Nagykövete

Raúl José Betancourt Seeland
Venezuelai Bolivári Köztársaság Magyarországi Nagykövete

Vélemény, hozzászólás?