A perkátai után a többi Horthy-szobornak is dőlnie kell!

Az Európai Baloldal örömmel értesült róla, hogy a jobboldali testületet sikerült meghátrálásra kényszeríteni, és nem lesz Horthy-szobor Perkátán.

Azonban itt nem állhatunk meg. Követeljük a szobrot engedélyező, jobboldali képviselők lemondását. Perkáta többet érdemel olyan politikusoknál, akik nem tiltakoznak minden erejükkel, ha ilyen gyalázatos szoborról kell dönteni.

Az aljas, nyomorító hatalom a szélsőségesen soviniszta nacionalizmussal és a Horthy-rezsim újjáélesztésével ágyaz meg az újabb megszorító csomagoknak, amelyek hazánkat már négy és fél millió koldus országává tették.

A jobboldal inkább szobrokkal, utcanevekkel, fasisztoid és antikommunista propagandával foglalkozik a tragikus nyomor megoldása helyett, mivel arra képtelen, alkalmatlan és nem is áll szándékában.

A már álló budapesti, csókakői, kereki és kenderesi Horthy-szobrokat is el kell távolítani, hiszen szégyent hoznak hazánkra.

Először levelet írunk az illetékes önkormányzatoknak, majd nemleges válasz esetén népi erővel fogunk érvényt szerezni a párizsi békeszerződés fasiszta propagandára vonatkozó cikkelyének.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?