Itt az új jobbágy-rendszer! Állami földeken dolgoztatna az egyház

Beer Miklós, váci püspök sokkoló nyilatkozatot adott a Magyar Nemzetnek.

Elmondása szerint a Fidesz-KDNP két kiskirályával, Semjén Zsolttal és Lázár Jánossal már egyeztetett a tervről, akik tárgyalási alapnak tekintették az ötletet, mely szerint az egyház állami földeket venne bérbe, hogy azon a legszegényebbeket dolgoztathassák, akiknek ettől a lakhatásai körülményei javulnának, mert „szalmaházakban” lakhatnának.

A történelem azonban már számos alkalommal bebizonyította, hogy ez nem így működik.

Először is jól tudjuk, mit fog jelenteni az „állami földek bérbe vétele”. Az állam nyilvánvalóan valamely pitiáner összegért az egyháznak szinte ingyen rendelkezésére bocsátaná ezeket a területeket. Miért? Hogy a papok továbbra is folytassák a templomokban zajló Fidesz pártpropagandát és jobboldali szellemi agymosást. Ennek júdáspénze az állami föld! A rendszer persze kísértetiesen ismerős: Állam ad földet vazallusoknak. Jelen esetben a hűbérúr az állam, az egyház pedig a hűbéres, amely cserébe szolgálattal tartozik: a misék Fideszes pártgyűléssé konvertálásával.

Ne legyünk naívak! A legszegényebbek egyházi földön való dolgoztatása semmiben sem fog különbözni a középkori robotmunkától. Itt nem az a cél, hogy az egyház afféle segítőként felemeljen társadalmi rétegeket, hanem hogy kizsákmányoljon olcsó munkaerőt a profitért!

857015_187502331441391_133742694_o

EZZEL AZ EGYHÁZ SZELLEMI ELNYOMÓ FUNKCIÓJA MELLÉ FELVESZI RÉGI GAZDASÁGI SZEREPÉT IS!

Az ilyen típusú munka nem segít a vidéken élő legszegényebb társadalmi rétegeknek, hanem továbbra is elnyomja őket, csak most profitot sajtolnak ki belőlük.

A nyilatkozatot megspékelték még a szalmaházak badarságával, szerencsére teljesen röhejessé téve a kezdeményezést. Nyilvánvalóan nem várhatjuk el emberi lényektől a 21. században, hogy ne összkomfortos, biztonságos az egészségre ne ártalmas otthonokban éljenek. Ez nem a „lakhatási körülmények javulása”, hanem emberek megalázása. Ehhez pedig történelmileg nagyon is ért az egyház – már ezerszer bizonyították.

A vidéki mélyszegénység problémáját csak egy módon lehet megoldani. Az oligarchák által birtokolt földeket államosítani kell, majd földreform keretein belül földet kell adni a parasztoknak, akik közös termeléssel saját maguk és az egész társadalom javára termelnek.

Vélemény, hozzászólás?