Öt hét után alezredes

Túl azon, mennyire visszataszító a Fidesz-rezsim újonnan diktált militarista agymosása, további számos kérdést is felvet a Novák Katalin által közzétett propagandavideó.

Ezen szinte főszerepet játszik férje, aki – nem kis botrányt kavarva – alezredesi rendfokozatban tűnik fel az öthetes kiképzés után, amely rang eléréséhez másoknak több évtizedes szolgálat után van lehetőség.

Ez a fajta kivételezés kiválóan jellemzi az új feudálfasiszta urambátyám rendszert: ahogy gázszerelőből lehet milliárdos, úgy öthetes kiképzés után egyből alezredes.

Az esettel nem az etikai faktor a legnagyobb probléma. Sokkal súlyosabb a rendszer elképesztő arroganciája és képmutatása, amikor a dicsőséges nagyurak azt hiszik, bármit következmények nélkül megtehetnek.

Nem mehetünk el amellett, hogy a militarista romantika a fasisztoid rezsimek egyik utolsó mentsvára, amit most sikerült ismét felélesztenie a NER-nek.

Arról nem is beszélve, mekkora nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha a köztársasági elnök olyan videót oszt meg, amelyen a katonák nem tudnak rendesen lőni, vagy összhang nélkül hajtanak végre alaki kiképzési feladatokat. Ez rendkívül rossz képet fest a hadseregről, amelyből sorra rúgják ki a tapasztalt főtiszteket.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?