Két embert tartóztattak le Robert Serra meggyilkolása miatt

Két embert tartóztattak le Robert Serra, venezuelai kongresszusi képviselő és barátnője, Maria Herrera meggyilkolása miatt.

Robert Serra (1984-2014)

A legfelsőbb bíróság tegnap bejelentette, hogy Eduwin Torres-t és Carols Garcia-t őrizetbe vették a gyilkosságban való feltételezett részvételük miatt.

Serra volt a valaha megválasztott legfiatalabb venezuelai képviselő, és az Egyesült Szocialista Párt felemelkedő csillaga.

A bíróság egyelőre nem adott további magyarázatot a gyanúsítottakról, csak annyit, hogy a Bolivári Hírszerző Ügynökség főhadiszállásán tartják őket fogva Caracasban, amíg az ügyet vizsgálják. Az elkövetők akár 30 évet is kaphatnak.

A belügyminisztérium elutasította azt a feltételezést, hogy a gyilkosság egy elfajult rablás lett volna, közölve, hogy előre kitervelt volt.

A közlés szerint bizonyítékok támasztják alá, hogy Torres és Garcia lesben álltak Serra házánál a gyilkosság előtt.

Nicolas Maduro elnök a sötét jobboldali venezuelai és kolumbiai ellenzéki csoport vádolt a gyilkossággal.

„A Venezuelai szélsőjobboldal és a kolumbiai félkatonai egységek által felbujtott terrorista csoportok állnak emögött, hogy erőszakot szítsanak hazánkban.”

Közben a venezuelai hatóságok közölték, hogy Maria Perdomo, caracasi ügyész nyomozást indított Serra holttestének képeinek kiszivárgása ügyében.

Múlt héten a „Victor Ugar” nevű Twitter felhasználó töltött fel két fotót a képviselő holttestéről.

forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?