2,3 millió londoni él nyomorban

Minden ötödik londoni nyomorban él egy ma közzétett tanulmány szerint.

Kb. 2,3 millió ember küzd ezzel a brit fővárosban, noha 58%-uk dolgozik – a Trust of London kutatása szerint.

A nyomorgó dolgozó londoniak aránya 44%-ról 58%-ra nőtt egy évtized alatt.

A londoniak legszegényebb egyötöde a főváros javainak csupán 0,1%-át birtokolja, beleértve a pénzt, vagyontárgyakat és ingatlanokat, miközben a leggazdagabb 10% a javak felét birtokolja – közölte a jótékonysági kampány.

Bár az elmúlt hat évben nyomorban élő londoniak aránya 2%-kal csökkent 27%-ra, miután a figyelem a lakbérekre irányult, sokkal többet kell tenni a kutatók szerint.

Mubin Haq, a Trust of London ügyvezető és adományügyi igazgatója közölte: „A valóság továbbra is az, hogy sokak számára a munka nem fizet eleget vagy nem ajánl biztonságot azoknak, akiknek szükségük lenne rá.

„Több akcióra van szükség, hogy növeljék a béreket, fejlesszék a jó munkakörülményeket, ha tovább akarják csökkenteni a nyomort.”

A kutatók a háztartások jövedelmeinek hivatalos statisztikáit vizsgálták a lakbérekkel és adókkal is számolva. A középjövedelem 60%-a alatti háztartásokat vették nyomorgónak.

A londoni főpolgármester szóvivője közölte: „Sadiq Khan-t azért választották meg, hogy minden londoni polgármestere legyen.

„Elkötelezett, hogy mindent megtegyen a megélhetési költségek válságának kezeléséért és hogy biztosítsa a virágzást.

„Megdöbbent, hogy egy olyan virágzó városban, mint London, néhányan élelmiszersegélyekre szorulnak, hogy etessék családjukat.

„Ezért a polgármester szándéka számos célzott stratégiát bemutatni, hogy növeljék a gazdasági igazságosságot és csökkentsék a nyomort, és mindent megtesz, ami hatalmában áll, hogy sokkal élhetőbb otthonokat teremtsen a londoniak számára, és már számos intézkedést hozott szerte a városban, hogy ezek olcsóbbak legyenek, beleértve minden tömegközlekedési ár befagyasztását.

„Szintén arra ösztönzi a londoni üzleti érdekeltségeket, hogy a személyzetnek legalább a londoni létminimumot megfizessék.”

forrás: Morning Star