A szélsőjobboldali rezsim gyáva módon távolította el Lukács György szobrát!

a hajnalban a szélsőjobboldali hatalom elbontotta Lukács György budapesti szobrát.

A rezsimre jellemző, hogy most sem mert szembeszállni azzal a mozgalommal, amely megvédte volna a világhírű marxista filozófus szobrát, ezért azt a hajnal leple alatt, gyáva módon távolították el.

A naponta több száz embert elszegényítő, a gyermekek tízezreit éhezni és telente több száz honfitársunkat megfagyni hagyó hatalom ezzel az ostoba, kulturális barbársággal és a soviniszta gőggel sem lesz képes megvédeni a kizsákmányolók hatalmát.

Lukács kísértete be fogja járni Európát, és feléleszti azt a mozgalmat, amelytől ez a fasisztoid oligarcharendszer joggal retteg.

A mi mozgalmunk vörös csillagok alatt, de nem az éj leplébe burkolódzva fogja megtámadni ezt a rezsimet. De nem csak a fasiszta és antiszemita személyek szobrait bontjuk le, hanem az egész rendszert, amely felelős az igazságtalan elosztásért, az alulfizetettségért, a magas árakért és adókért, a gazdaság, az egészségügy és az oktatás csődjéért, az oligarchaelit túlhatalmáért és az élhetetlen országért, ahonnan emberek százezrei menekülnek.

Lukács és minden más betiltott baloldali gondolkodó szobrát egy igazságosabb, önzetlenebb és öntudatosabb társadalomban fogjuk újra emelni.

Az Európai Baloldal szerint széleskörű, baloldali, demokratikus, antifasiszta együttműködésre, illetve a gyűlöletet megszülő nyomort és társadalmi lecsúszást megszüntető programra van szükség a fasizmust építő hatalommal szemben.

Európai Baloldal
Sajtóiroda