Elég az intrikából! A szegénység felszámolásával kell foglalkozni!

Az Európai Baloldal aggódva szemléli, hogy az Orbán leváltására jelenleg teljesen alkalmatlan „ellenzék” ismét hatalmi vívódásba kezdett Gyurcsány Ferenc és pártja főszereplésével.

Ahogy az előző választások során, most is szappanoperává silányítják a fasizálódó Fidesz rezsimmel szembeni összefogást.

Egy ilyen állandó intrikával mérgezett légkörben lehetetlen szociális válságkezelő programot alkotni, és előtérbe helyezni azokat a komoly, tisztességes szakpolitikusokat, akik jelöltként alkalmasak Orbán kiskirályainak legyőzésére.

MMP2006NEWLOGO2F

Ilyen légkörben lehetetlen kapcsolatot teremteni a szakszervezetekkel, civilekkel, mozgalmakkal, aktivistákkal és a választások döntő erejével, amely nem a pártok, hanem a kisemmizett nép.

Az Európai Baloldal célja, hogy közös, baloldali értékek mentén – a gyermekéhezés felszámolásával, munkahely-teremtéssel, valódi tehercsökkentésekkel, tisztességes bérekkel, nyugdíjakkal, ösztöndíjakkal, a szegénység enyhítésével, környezetvédelemmel és emberséges politikával – szembeállíthassunk egy ütőképes ellenzéket a hazánkat tragédiák sora felé terelő rezsimmel szemben.

Ez közös történelmi felelősségünk és saját túlélésünk záloga. Ha az ellenzék ezt időben nem ismeri fel, megismétli a múlt számos hibáját és bűnét. Ez pedig sokkal fontosabb, mint a parlamenti, miniszteri és miniszterelnöki posztokért folytatott marakodás.

A választók ezt már rég felismerték, ezért is hátráltak ki az önmagukat királlyá koronázó politikusok mögül.

Európai Baloldal
Sajtóiroda