GUE/NGL: Meg akarjátok állítani a terrorizmust?

“Meg akarjátok állítani a terrorizmust? Akkor fejezzék be a szuverén államokban való beavatkozásokat, vágják el a terroristák ellátási vonalait és építsenek befogadó társadalmakat,” – közölték az Egyesült Baloldal/Északi Zöldek (GUE/NGL) EP képviselői az Európai Parlamentben.

Inês Cristina Zuber portugál EP képviselő kifejtette: „Az EU szándékos stratégiája – a terrorizmus elleni harcban – a demokratikus szabadságjogok és egyéni szabadságjogok megkurtítása, amely a szabadság és a biztonság hibás kettősségén alapszik.”

„Ezek az intézkedések aláássák az alapvető szabadságjogokat, és kéz a kézben járnak a nemzetközi kapcsolatok és érintkezések növekvő militarizálásával és a szuverén államok destabilizálásával.

„Ez a megközelítés táplálja a növekvő rasszista, idegengyűlölő és fasiszta erőket és a terrorista akcióikat Európában.

„Az olyan kegyetlen bűncselekményeket, mint amit Párizsban és szerte a világban végrehajtottak, olyan politikával kell kezelni, amely a békén és a nemzetközi törvények tiszteletén alapszik. Véget kell vetni a szuverén államokba való beavatkozásoknak és agresszióknak, különösképp a Közel-Keleten.”

Tania González Peñas

Tania González Peñas spanyol EP képviselő hozzátette: „Növelni kell az államok terrorista ellenes tevékenységeinek hatékonyságát és újra megerősíteniük a demokrácia és az értékeink iránti megkérdőjelezhetetlen elkötelezettséget, határokon belül és kívül is.

„El kell vágnunk minden pénzügyi és logisztikai hálózatot, amely a terroristákat támogatja. Semlegesíteni kell a toborzó hálózatokat, és fejleszteni a hírszerző szolgálatok tevékenységét. Támogatnunk kell az arab világ demokratikus erőit, és támogatni a szíriai és iraki civil társadalmat.

„Sok terrorista Európában születik és ezt csak társadalmilag befogadó politikával és oktatással lehet kezelni. A legjobb módja a szélsőségek elleni harcnak, ha biztosítjuk, hogy az emberek úgy érezzék, hogy egy összetartó társadalom részei, és hogy meg vannak a gazdasági és társadalmi lehetőségeik.

„Szintén kötelességünk a terror elől menekülők védelme.”

Cornelia Ernst, német EP képviselő hozzátette: „Nem lesz előrelépés a terror elleni harcban, ha tűzzel harcolunk tűz ellen. Azonosítanunk kell a terroristák forrásait és ki kell iktatnunk őket; nem csak a pénzügyi forrásaikat, hanem a Szaúd-Arábián keresztüli fegyverszállítmányokat is az Iszlám Államnak.

„Biztosítanunk kell, hogy a nép ne támogasson terroristákat. Nem akarunk olyan helyzetet, amelyben a lakosság azért támogatja a Daesh-t, mert senki más nem áll ki értük. Egyeztetett intézkedésekre van szükség. Az alapvető jogok mellett kell kiállnunk. Nem akarjuk tovább gyengíteni a társadalmunkat,” – foglalta össze Ernst.

Egyesült Baloldal / Északi Zöldek EP frakció

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.