USA: Online aukción a fegyver, amellyel agyonlőtték a fekete fiatalt

Georgre Zimmerman, egykori önkéntes járőr, aki 2012-ben agyonlőtte a fegyvertelen Trayvon Martin, 17 éves fekete fiút, fegyverét aukcióra bocsátotta.

Egy helyi rádióállamosának azt nyilatkozta, hogy az Igazságügyi Minisztérium visszaadta fegyverét, miután ejtették a vádat emberölése vádjában.

A licit 5000 dollárnál kezdődik a 9 mm-es Kel-Tec Pf-9-es pisztolyra.

Az aukció leírása szerint a befolyt pénzt arra a „rendőrök elleni erőszakra” fordítja, amelyet a Black Lives Matter mozgalom folytat, valamint Hillary Clinton demokrata elnökjelölt fegyverellenes retorikája ellen, és hogy véget vessen Angela Corey karrierjének, az ügyésznek, aki vizsgálta Zimmermant.

Mikor megkérdezték, mit gondol azokról az emberekről, akik ellenzik a fegyver aukcióra bocsátását, csak ezt mondta: „Ők nem licitálnak, szóval nem is törődöm velük.”

Zimmerman azt állítja, hogy önvédelemből ölte meg a 17 éves, fegyvertelen fiút, aki Miami-ban élt édesanyjával, és apját látogatta meg, amikor az eset történt.

David S. Weinstein korábbi állami és szövetségi ügyész szerint Zimmerman-nak joga van eladni a fegyvert egy online aukción.

Zimmerman azt állítja, halálos fenyegetéseket is kapott, de nem áll el döntésétől: „Szabad amerikai vagyok. Azt teszek, amit akarok a tulajdonommal.”

forrás: Morning Star

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.