Az Európai Baloldal a diagnosztikai rendszer fejlesztését követeli

A Fidesz-kormány a választások után az internetadóval már a társadalmi többséget is meg meri sarcolni, azonban ezelőtt nagyrészt a legelesettebb rétegekbe, a rokkantakba, munkanélküliekbe, hajléktalanokba és a betegekbe tudott belerúgni.

Az egészségügyi rendszer 25 év alatt oda jutott, hogy rengeteg rákos beteg kénytelen „az első tünetek megjelenésétől 6-7 hónapot várni a kezelések megkezdéséig” – az Országos Onkológiai Intézet igazgatójának legfrissebb nyilatkozata szerint.

Az Európai Baloldal követeli a hazai diagnosztikai rendszer azonnali és nagymértékű fejlesztését, hiszen a várólisták hossza az életet veszélyezteti. A daganatos betegek kezelésének minél korábbi elkezdésére való politikai törekvés nem csak alapvető emberi erkölcsi minimum, de gazdaságilag is előnyös. A késői kezelés ugyanis sokkal drágább, mint a diagnosztikai műszerpark fenntartása. Ha már a humanista erkölcsök nem serkentik a kormányokat azonnali cselekvésre, legalább a gazdasági előny miatt tehetnének lépéseket.

Ha a hazánkra kényszerített neoliberális gazdasági szörnyszülött képtelen kitermelni a daganatos betegek ellátásához szükséges feltételeket, akkor azt kukába kell dobni.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?