Az Európai Baloldal a Jobbik betiltását követeli

Az utóbbi hónapokban szinte minden hétre jutott jobbikos fasiszta, antiszemita, rasszista botrányról szóló sajtóhír.

Különösképpen aggasztó, hogy ezeket nem pusztán tagjaik, hanem felelős pozíciókban ülő képviselőik követték el.

Nincs helyük a parlamentben, az önkormányzatokban vagy bármilyen intézményben és a közéletben olyan szereplőknek, akik fasiszta nézeteket képviselnek és terjesztenek.

A Jobbik még a tagjaik által elkövetett, gyalázatosan otromba náci magatartást sem szankcionálja: a képviselőiket nem hívják vissza, nem zárják ki őket a pártból, vélhetően semmiféle belső etikai eljárás nem indul ellenük, csupán a jó hírnév megőrzése érdekében a sajtónak bedobott látszatintézkedések történnek.

Kötél János, mezőtúri képviselőjük rasszista, cigányozó megnyilatkozásai miatt Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke tett feljelentést, valamint tanúként is megjelent a rendőrségen. Ez ügyben sem történt semmilyen komoly intézkedés a Jobbik részéről.

Nem gondoljuk, hogy Kulcsár Gergely „vezeklésével” elfelejthető és megbocsátható az egyértelműen embertelen és nyilas megnyilatkozása. Olyan pártnak, amely nem csak nem bünteti, de tolerálja és ösztönzi a náci magatartást és nézeteket, nincs helye a közéletben.

Az Európai Baloldal a Jobbik betiltását követeli, mivel működése ellentétes az alkotmánnyal, a nemzetközi szerződésekkel, de legfőképp az alapvető emberi erkölcsökkel. Nem működhet az adófizetők pénzéből évi 476 millió forintos állami támogatással olyan párt, amely ezeket az összegeket ilyen embertelen eszme propagandájára fordítja.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?