444.hu és idiotizmus jegyesek – minden értesítés helyett

A magukat liberálisnak nevező – valójában a neoliberális kapitalista – elemek előszeretettel szeretnek belerúgni a valódi baloldalba.

A szintén neoliberális Fideszt ugyanis nem tudják valódi gazdasági kritikával illetni, mert az önmaguk kritikája lenne. Ezért a Fidesz kormányzati lépéseit átkonvertálják a fejükben kommunistává, majd azt támadják. Így a hazánkat a fasizmus felé vontató neo-horthysta rendszer érdemleges kritikát a mainstream politikától és médiájuktól nem kap. Ergo, nincs ellenzék. (Ezt a választók is érzékelik, nem is szavaznak rájuk.)

A neoliberalizmus gazdasági világválságát nem sikerült orvosolni neoliberalizmussal. Választ pedig muszáj adni. Ezt vagy az emberi baloldali szocializmus vagy egy jobboldali barbárság fogja megtenni.

Az ellenzéki szerepben megbukó neoliberális politikai elit kéz a kézben folytat antikommunista propagandát a Fidesszel. A Fidesz kommunistázza a másik oldalt, a másik oldal kommunistázza a Fideszt. Azt hinnénk, az egész ország kommunista. Onnan tudjuk, hogy ezek idióták, hogy 4,6 millió honfitársunk él létminimum alatt ebben a tomboló vadkapitalizmusban.

Az antikommunista hisztériakeltésbe a pártok által birtokolt „független” média is beszáll. Most a 444.hu nevezte a keresztény-fasiszta KDNP vasárnapi zárva tartás ötletét „totálisan kommunistának”.

Akkor tartunk némi ideológiai képzést azoknak a nagyképű debileknek, akik politikai újságírásra szánják magukat a politika teljes ismerete nélkül.

A vasárnapi zárva tartás jó ötlet a kommunizmusban vagy a szocializmusban, de nem a 444.hu által sztárolt vadkapitalista rendszerben, ahol a munkásokat ilyen törvényjavaslatok után inkább tömegével rúgja ki a multi, mert megteheti, és mert úgy profitál neki.

A szocializmusban vannak (voltak) szakszervezetek, amelyek demokratikusan beleszólást biztosítanak (biztosítottak) a munkásoknak a saját közügyeikbe (ma már csak a dolgozó összes demokratikus lehetősége, hogy 4 évente ikszel egyet egy papírra). Ezek a szakszervezetek védték a dolgozókat, nem azt a célt szolgálták, hogy a korrupt vezetőik megszedjék magukat. A szocializmusnak különben is az a célja, hogy a dolgozó jól éljen, nem a tőke profitjának szélsőséges szolgálata.

Tehát a vasárnapi zárva tartás önmagában káros intézkedés, hiába is szolgálná látszólag a munkások pihenését. Olyan, mint a bankok megadóztatása, amely szintén csak félintézkedés, ha nincs garantálva, hogy azt nem testálják át a fogyasztókra. Olyan, mint a netadó, amely szintén a fogyasztókra lesz terhelve – megvannak erre a rendszer trükkjei. Olyan, mint az ÁFA-csökkentés ellenzéki követelése, amelyet a kapitalizmus áremelkedéssel kompenzálna, és árplafon vagy hatósági árak nélkül nem sokat ér.

A KDNP nem kommunista indíttatásból akarja a vasárnapi zárva tartást, hanem a következők miatt:
1, Azt szeretnék, ha a zemberek inkább templomba mennének.
2, A haverok trafikjai nyitva maradnak, így versenyelőnybe kerülnek.
3, Mivel fantompárt, ők is akarnak már végre csinálni valamit.

Elolvastuk a 444.hu cikkét. Egyetlen indoklás sem volt benne, hogy mi köze a KDNP javaslatának a totális kommunizmushoz. Valójában ők sem tudják, csak úgy érezték, most lehet egyet rúgni a baloldalba.

És a legszebb: egy sarló-keresztes jelkép, benne vörös csillaggal. Nagyon erőlködnek a fiúk. Nyilvánvalóan aggódnak, mivel már rendkívül szembeötlő tőke és fasizmus jegyessége.

Vélemény, hozzászólás?