Ismét történelmi hazugságon kaptuk a nácikat

Most egy náci népirtásról készült fényképet próbálnak kommunista bűncselekményként feltüntetni

Mint ismeretes, a második világháború alatt a horthy-fasiszták és hatóságaik (a Jobbik által szintén sztárolt csendőrség) népirtást hajtott végre a délvidéken, szerbek tízezreit kiirtva. Mindezt annak ellenére, hogy pár évvel korábban még örökbarátsági szerződést írtak alá a két nép között, így a Teleki Pál által vizionált “hullarablás” fizikai testet öltött.

A jobboldal eszmei példaképei által elkövetett vérengzés óriási folt a becsületükön, ezért megalkották a kommunista népirtás fikcióját, amelyből természetesen semmi sem igaz.

A neonáci hírportálok már 40.000-es számokkal riogatnak (pár éve ez még a fele volt), és a szám egyre csak növekszik. Történelmi bizonyítékok nincsenek, se fotók, se tömegsírok.

A történetből annyi igaz, hogy valóban zajlottak a magyar lakosság elleni véres atrocitások, azonban ezekhez semmi közük nem volt a kommunista Tito-partizánoknak, azokat a csetnik jobboldaliak hajtották végre, akik a kommunisták ellen is harcoltak, és 1942-től még a fasisztákkal is megegyezést kerestek. Ezen atrocitások mértéke semmiképpen sem éri el a 40.000-es számot, ez csupán a fasiszta propaganda számháborúja, hogy igazolják azt a népirtó Horthyt, aki még a Jobbik hivatalos pólóin is szerepel.  A csetnikek több mint 300.000 embert gyilkoltak meg a világháború alatt, számos atrocitást elkövetve. Legyilkoltak 100.000 muzulmánt, több tízezer horvátot. A csetnikek egyes akcióik során akár ezres nagyságrendű embert – nagyrészt civileket – végeztek ki. A jugoszláv népbíróság a világháború után halálra ítélte és kivégezte a csetnikek vezetőit.

A hazai jobboldal mindent elkövet az antikommunista és egyben soviniszta-nacionalista propaganda terjesztéséért, még olyan történelmi hazugságra is képesek, mint képek feliratának meghamisítása. Számos jobboldali, fasiszta álhírportál, sőt a Jobbik pártszervezeteinek weboldalai is az állítólagos délvidéki mészárlások illusztrációjaként használnak egy képet, amelyet pont az ő eszmei szövetségeseik követtek el. A cél, hogy a hazai reakciós fasizmus csökkentse a kommunista partizánok óriási történelmi jelentőségét és érdemeit.

A képen világosan látszik, hogy két egyenruhás alak földön fekvő, meztelen embereket lő agyon. A kép rendkívül megrázó, azonban nem Tito kommunista partizánjai szerepelnek a képen, hanem a német rendőrség tagjai.

A képen a Mizocz gettó zsidóit gyilkolják meg. Egyes források szerint lengyel, mások szerint ukrán gettóról van szó. Mindkettőnek igaza van, akkoriban ugyanis a város Lengyelország része volt, de ma már Ukrajnában található. 1942. október 12-én a német rendőri alakulatok és az ukrán kollaboránsaik körbevették a gettót és kiürítették. Az ellenállás miatt az akció két napig tartott, október 14-én az 1700 embert mind agyonlőtték. Az áldozatokat kis, 5-10 fős csoportokban állították egy tömegsír szélére és belelőtték őket. Az áldozatok olykor túlélték az első lövést. A képen az látható, hogy az egyik német rendőr még agyonlövi a holtak közt vergődő túlélő nőt.

Ezt próbálják a náci álhírportálok a kommunistákra kenni, ami azért is súlyos, mert a kommunista partizánok – és a Vörös Hadsereg – rengeteg életet áldoztak fel azért, hogy ilyen bűncselekmények ne történhessenek meg. Számos koncentrációs táborban a szovjet kommunisták voltak, akik megszervezték a lázadásokat, a szökéseket és az ellenállást, amellyel életek ezreit mentették meg. Adolf Hitler szerint minél nagyobb a hazugság, annál könnyebb elhinni. Ezt az elvet ma is alkalmazza a cicákkal pózoló Jobbik és partnerszervei.

Vélemény, hozzászólás?