Újabb durva menekült-ellenes kamuhírrel kampányol a náci webmédia – lebuktattuk őket

A neonáci álhírportálok sorozatosan kamuhírekkel uszítanak a bevándorlók ellen, átverve ezzel a saját olvasóikat is.

Ezek a kamuhírek kizárólag arra hajaznak, hogy gyűlöletet szítsanak a menekültek ellen, mert ebből a gyűlöletből szavazatot remélnek a helyi náci párt számára – Magyarország esetén ez a Jobbik.

Ezekkel a kamuhírekkel tipikusan a göbbelsi propagandát alkalmazzák: erősen az érzelmekre, legősibb ösztöneinkre próbálnak hatni; félelmet, gyűlöletet terjesztenek; általánosítanak; démonizálnak; ellenségképet teremtenek; ugyanakkor szemben felvillantják, hogy az olvasó viszont maga az übermensch, ezzel értéket adva neki.

A legújabb agymenés, amelyet már több mint tízezren megosztottak, hogy egy bevándorló kislányokat molesztált egy lipcsei parkban. Még bántalmazta is őket, hiszen rángatta a kezüket. A molesztáló pedofil gonosz bevándorlósátándémont pedig a hős apuka szénnéverte, mire a kiérkező hős rendőrök még jól le is tartóztatták. A hír szerint az apa a parkban messziről vigyázott gyermekeire, mivel sok bevándorlót szállásoltak el a városban.

Elemezzük:

  • itt az ősi gyűlölet a molesztáló pedofilok és a gyermekek elleni erőszak iránt;
  • megjelenik a hős apa szimbóluma, aki ráadásul német is;
  • megjelenik a hős rendőr, a rend fenntartója – lehet, hogy az elnyomó rendszer szolgája mégis szolgál és véd?;
  • a városban sok a bevándorló, tehát ez veszély, tehát vigyázni kell a kisgyerekekre, meg mindenkire.

A hírrel csupán az a probléma, hogy egy büdös szó sem igaz belőle. Sosem történt meg. A cikket ráadásul egy képpel is illusztrálták, melyen egy összevert ember látható. Mivel messziről bűzlött a sztori, megpróbáltuk a képet egyszerűen bemásolni a Google képkeresőjébe, ezzel ugyanis felfedezhető az eredeti cikk, ahonnan a nácik lopták a képet.

kamu

Azonban a kamuhír-portál szerkesztői felkészültek, és letiltották a kép mentését. Semmi probléma, pár egyszerű trükk és a print screen gomb segítségével pillanatok alatt betettük a fájlt a keresőbe, és láss csodát, rögtön több cikket is kiadott a gép. A képen látható úriember nem bevándorló, hanem egy Egyesült Államokban elkövetett RENDŐRI TÚLKAPÁS ÁLDOZATA!

A neve Mark Maher, és a Connencticut állambeli Enfield városában verte össze egy rendőrtiszt még 2014 áprilisában.

Felhívjuk a figyelmet, hogy bár hazánkban naponta történnek súlyos bűncselekmények, bevándorlók még egyetlen egy erőszakos tettet nem követtek el Magyarországon!

Felhívjuk a figyelmet, hogy hazánk problémáiért, a szegénységért, a gyermekéhezésért, a környezeti károkért, a munkanélküliségért, a bűnözésért, az egészségügy összeomlásáért, az elidegenedésért, az oktatás lezüllesztéséért, a kulturális és erkölcsi romlásért, az alulfizetettségért, a fagyhalálokért, az éhségért, a korrupcióért nem kisebbségek, nem bevándorlók, nem kommunisták, nem “nyuggerek”, nem “csövesek” a felelősek, hanem a kapitalista rendszer annak minden fogaskerekével együtt, a nagyvállalatoktól az egyházon keresztül a tőkés politikusokig.

Vajon a mi cikkünk is ér több mint tízezer megosztást? Ha kicsit lejjebb pillant és a lájkok számánál ennél kevesebbet lát, akkor sajnos hátrányban vagyunk ebben a küzdelemben. Kérjük segítsen nekünk, és terjesszük az igazságot!

Vélemény, hozzászólás?