Vajon ki kelt ki a hazugságpropaganda ellen??

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Facebook posztban ragadtatta el magát a Habony-média miatt.

„A kormánypárt és lakájmédiája tudatosan vezeti félre a magyar embereket…” – kezdi Vona, akinek pártja lényegében nem másból él meg, mint a neonáci kamuportálok által tálalt neonáci, rasszista, antiszemita és fasiszta hazugságokból.

Nincs rá bizonyíték, hogy a Jobbiknak közvetlenül köze lenne olyan oldalakhoz, mint a Napi Migráns, a Mindenegyben, a Kuruc Infó és még számos gyűlölettel szavazatot kikaparó álhírportál. Bár utóbbi létrehozásával már meggyanúsították Novák Elődöt, és több hírforrás (valódi hírforrás) már tényként kezeli a jobbikos képviselő eme tevékenységét.

Teljesen mindegy, ki működteti (és milyen pénzből) ezeket a neonáci hazugsággyárakat, egyértelmű, hogy a Jobbiknak kaparják ki a gesztenyét, mikor a gyűlöletet politikai szavazattá vagy aktivitássá konvertálják.

Az álhírportálok teljesen pofátlanul osztanak meg az érzelmekre ható kamuhíreket, amelyeknek semmi alapjuk nincs. Ezekben általában a legszélsőségesebb hazugságokkal hatnak az érzelmekre, például több migráns vagy cigány csoportosan gyermekeket erőszakol, vagy terhes anyákat gyilkol, amely nyilván joggal ébresztené fel az emberi félelmet, aggodalmat és gyűlöletet, ha igaz lenne – mind olyan érzelem, amely gyorsan politikai tőkévé kovácsolható, és a Jobbik ezt is teszi.

A Jobbik maga is egy hazugsággyár, hiszen ők is azt terjesztik, hogy a menekültek veszélyesek Európára, de ők terjesztették el a „cigánybűnözés” teljesen fals fogalmát is, amelyben partner volt a Jobbikot támogató neonáci Kuruc Info álhírgyártó tevékenysége is. Közben egyetlen gárdista sem vonult ki Bőnybe az újnyilas Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója által fejbelőtt magyar rendőr esete miatt (el lehetne képzelni, mi lett volna, ha egy menekült lő fejbe egy magyar rendőrt gépkarabéllyal).

És ez a pártelnök a hazugsággyáraknak köszönheti a létét, és most képmutató és arcátlan módon áll bele a nem kevésbé fasiszta Habony-Göbbels-média tevékenységébe, amely a Jobbiknak is hozott azért szavazatokat, majd utána el is vett tőle.

Vélemény, hozzászólás?