1000 embert lőttek le idén az amerikai rendőrök – naponta több mint hármat

A „The Counted” (A számláltak) néven ismert jegyzék, amelyet a „The Guardians” (Az Őrzők) vezet a rendőrség halálos kimenetelű lövöldözéseiről, ma elérte az 1000-es számot.

Az amerikai rendőrség által naponta több mint három ember lelövésével ez a sokkoló statisztika ébresztőt fúj a fegyverközpontú igazságszolgáltatás miatt, amellyel az Egyesült Államok rendőri erőit képezik.

Egy országban, ahol az állampolgár addig ártatlan, amíg bűnösségét a bíróság ki nem mondja, az ország rendőrsége naponta háromszor bíróként, esküdtszékként és végrehajtóként működik, elvéve állampolgárok életét jelentős elszámoltatás nélkül.

Az amerikai kormány és az amerikai polgárok eddig nem voltak birtokában átfogó adatoknak a törvény fenntartói által megöltek számáról. Eric Holder, korábbi amerikai legfőbb ügyész „elfogadhatatlannak” nevezte a halálos rendőri lövöldözések országos adatgyűjtésének hiányát.

Idén újságírók kezdték nyomon követni a halálos rendőri lövöldözéseket. Eddig „önkéntes” alapú informátor program által gyűjtött adatokat az FBI, amelyben a törvényt betartató ügynökséges vagy részt vettek, vagy nem.

2005 és 2012 között a 18 ezer amerikai rendőrségek közül csak 1100 választotta az önkéntes jelentést az FBI-nak.

Összehasonlításképpen a Nemzeti Rendészeti Tisztek Emlékalapja szerint 35 rendőrtiszt halt meg lőfegyverek által 2015-ben.

Szaúd-Arábia, amely a nyilvános lefejezésekről híres, 90 embert végzett ki 2014-ben az Amnesty International jelentése szerint, miközben átlagban több mint 90 embert ölnek meg az amerikai rendőri erők 30 naponta.

Hogy tovább tegyük ezen válság mércéjét, a párizsi merénylet 129 tragikus halála akkor szám, amennyit az Egyesült Államok rendőri erői 40 nap alatt megölnek.

A válság nyilvánvaló. Az Egyesült Államok olyan tiszteket képez, akik nyilvános kivégzőként cselekednek egy listányi kifogással és agresszív rendőr szakszervezetekkel, amelyek készek szembeszállni bármely nyilvános reakcióval, és segítik a tiszteket, hogy elkerüljék a felelősségre vonást a tetteikért.

A jelenlegi rendőrségi rendszer teljes átszervezése tűnik az egyetlen elfogadható válasznak.

forrás: Revolution News

Vélemény, hozzászólás?