Tüntessünk József Attilával az oktatásért!

Minden tiszteletünk a pedagógus társadalomé, amely végre kiáll jogaiért, jólétéért, és nem csak a saját, hanem az oktatási rendszer egésze, a diákság és más társadalmi rétegek érdekeiért is küzd.

A rendszer, a hatalom és a kormány elleni kiállással mindnyájunknak szolidárisnak kell lenni, hiszen a saját ágazatunk holnapi harcában majd számíthatunk a ma tüntető pedagógusokra.

A tüntető tanárok, diákok, oktatási dolgozók feladata ma ugyanaz, mint amit egykoron József Attila magára vállalt: egész népünket nem középiskolás fokon „taní-tani”.

józsefattilaami

Az Európai Baloldal antifasiszta, forradalmár költőnk szellemében mindenkit arra kér, hogy József Attila legyen ikonja az oktatási rendszer lázadásának. Ezért mindenkit arra kérünk, a február 13-ai tüntetésen József Attila portréival, transzparenseivel, idézeteivel vagy akár köteteivel jelenjünk meg, és ezeket felmutatva tiltakozzunk az oktatási rendszer tönkretétele, a pedagógusok megalázó bére és a magyar nép szellemi színvonalának mesterséges lezüllesztése ellen.

Európai Baloldal

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.