A DK lepaktált a Fidesszel a XV. kerületben

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a DK, azaz Gyurcsány Ferenc fanklubjának egyetlen célja a főnök politikai pályafutásának életben tartása.

A Demokratikus Koalíció minden fronton arra törekszik, hogy ő legyen a váltó erő 2018-ban, semmi más nem számít. A párt vezető politikusai persze már eljátszotta az emberek bizalmát, hiszen ezek az emberek kormányon rengeteg embert tettek munkanélkülivé, földönfutóvá, éhezővé. A 2002 és 2010 közötti neoliberális kormányok katasztrofális politikájának katasztrofális választási vereség volt a következménye, amelyet azóta sem tudtak kiheverni. A DK azonban mindenféle politikai intrikával és a „zösszefogás” üres szólamával visszakerült a porondra, és hogy hogyan kerültek Fodor Gáborral az zösszefogás listájának első soraiba, azt mindenki piszkos fantáziájára bízzuk.

Újabb eklatáns példája annak, hogy a DK nem más, mint egy kizárólag politikai opportunista társaság, hogy most egyszerűen lepaktáltak a Fidesszel a XV. kerületben. Azzal a Fidesszel, amely neohorthysta rendszert épít. Ezen „demokraták” számára ugyanis ez elfogadható magatartás – a tények szerint.

A XV. kerület DK-s polgármestere, Hajdu László megállapodást kötött a Fidesszel. E szerint a Fidesz két alpolgármestert ad, az ellenzék pedig egyet. Ő természetesen DK, az Együtt és a Liberálisok színeiben indult. A lépést az MSZP országosan is elítélte:

„A Fidesz és a Jobbik vezető pozícióban maradt, a polgármester pedig néhány pozíció érdekében lemondott a baloldali városvezetés lehetőségéről. A baloldali összefogás nem erre szövetkezett, hanem arra, hogy a kerület érdekében a saját programját valósítsa meg.”

Vélemény, hozzászólás?