A Fidesz legyőzésének 12 törvénye

1, Nem mennyiségi, hanem minőségi ellenzék kell.

2, Bukott politikusokkal nem lehet választást nyerni, mert nem élvezik a választók bizalmát. Milliárdos politikusokkal nem lehet választást nyerni, mert nem képviselik a nép érdekeit.

3, Orbán rendszerét nem csak a parlamentáris rendszerrel, sokkal inkább az alulról és balra építkező demokrácia segítségével lehet megbuktatni.

4, El kell utasítani a neoliberális, megszorító politikát és az ezt képviselő politikusokat.

5, Szegénypárti, baloldali, szolidáris, humanista és zöld politikára van szükség, szociális válságkezelő programmal.

6, A baloldalnak fel kell vállalnia, hogy a szegény többség felemelése csak a gazdagok luxusának, a nagyvállalatok profitjának és a banki spekuláció erős megszorításával és megadóztatásával lehetséges.

7, A baloldalnak fel kell ismernie, hogy a fasizmus erősödése a megszorítások, a leszakadás és a nyomor egyenes következménye.

8, Antifasiszta egységfront-politikára, a Jobbik és társzervezetei betiltásának szándékára van szükség.

9, A baloldalnak fel kell vállalnia olyan modern és forradalmi ötleteket, mint a szociális bank, a feltétel nélküli alapjövedelem, a Tobin-adó és a demokratikus eszköztár bővítése (pl. likvid demokrácia).

10, A baloldalnak békepártinak kell lennie és egyöntetűen el kell vetnie az orosz agresszív külpolitika mellett az imperialista NATO politikát is.

11, Erőszakmentesség. Humanizmus.

12, Nem Orbán Viktor személyét, hanem a rendszerét kell bírálni.

Vélemény, hozzászólás?