A Fidesz pénzelte a Fodor-féle (neo)Liberális Párt kampányát?

A Liberális Párt három tagja lépett ki, mivel a szervezet nem tudta igazolni, hogy nem a Fidesztől kapták a kampánypénzeiket.

neolib3Rózsa Mihály, Popper Gábor ás Varga Nóra egymás után, néhány napos különbséggel hagyta ott a pártot.

A Liberális Párt országos óriásplakát-kampánnyal kezdte meg a működését, A MI IDŐNK már akkor feltette a költői kérdést: miből? Más sajtó is nekiszegezte a kérdést Fodor Gábornak, aki egy interjúban azt nyilatkozta, hogy „tagdíjból” finanszírozták a vélhetőleg több tízmillió forintos kampányt. Tekintve, hogy a Liberálisoknak akkor is maximum 10-20 tagjuk lehetett, és alig egy hónapja léteztek, elég komoly – millió forintos – havi tagdíjról beszélhetünk.

Nyilvánvalóan ezt a hazugságot nem hittük el, és erősen gyanítható volt, hogy a nagytőkének állt érdekében a neoliberalizmust és a megszorító, szegényellenes politikát milliárdokkal támogatni. A hazai politikai elnyomás ugyanis így működik.

Popper Gábor, a párt ügyvivője kérdőre is vonta Fodor Gábort, hogy miből fizették az óriásplakát-kampányt, és igaz-e, hogy a Publimont, azaz Simicska Lajos plakátcégének helyein megjelent plakátokat valójában a Fidesz finanszírozta-e. Fodor persze tagadta a vádat, de nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni, hogy akkor mégis miből tellett a több tízmilliós kiadásra.

Nem mellesleg Törő Csaba – Fodorék legfőbb támogatója – Simicska Lajos komoly üzleti partnere.

Vélemény, hozzászólás?