A Munka Törvénykönyvéről is népszavazást akarunk!

A KDNP vasárnapi zárva tartási ötlete látszólag a dolgozók szabadnapjáért áll ki, azonban a jelenlegi kapitalista kizsákmányoló rendszerben sokkal több kárt okoz, mint hasznot, hiszen ez munkahelyek megszűnését eredményezné.

Minden reggel a kapitalizmus rossz oldalán ébredek.

Ráadásul a kereszténydemokraták célja ezenfelül a Fidesz pártgyűléseket megszégyenítő templomi politikai prédikációk látogatottságának növelése.

A népszavazást bár támogatjuk, az ügyben érintettek csekély száma és a DK politikusainak társadalmi elutasítottsága miatt minimális részvételre számítunk. Ráadásul a szavazáson való győzelem nem emelné általánosan és komolyan a kisemmizett társadalmi többség jólétét.

A DK, amely ugyanazt a neoliberális gazdaságpolitikát képviseli, mint a Fidesz, nem mer hozzányúlni ahhoz a témához, amely az egyetlen eszközzel, az extraprofit korlátozásával oldaná meg a társadalmi nyomor fontos kérdéseit: ez a Munka Törvénykönyve.

Az Európai Baloldal véleménye szerint a vasárnapi nyitva tartásról tartandó népszavazásnak csak akkor lenne értelme, ha azt összekötnénk a Munka törvénykönyvéről tartandó népszavazással. A vasárnapi munkával kapcsolatban minimális követelésünk annak 100%-os bérpótlékkal és hétközi pihenő nappal való kompenzálása.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?