Az Összefogás Párt is feltalálta a spanyolviaszt: legyen népszavazás a vasárnapi nyitva tartásról!

Nem fogják elhinni, mivel állt elő az Összefogás Párt! Legyen népszavazás a vasárnapi nyitva tartásról.

Igen, Szepessy Zsolt jobboldali pártja a DK után egy hónappal kitalálta ugyanazt az ostobaságot. Azután, hogy a dolgot már megrágtuk és kiköptük, ugyanis semmi értelme, és alapvető kérdésekhez nem nyúl hozzá.

A DK-nak ugyanis – mint a Fidesz neoliberális politikáját követő pártnak – nem érdeke olyan valójában fontos kérdésekhez hozzányúlni, mint a Munka Törvénykönyve. Azt már nem merik megnépszavaztatni, mivel az az ő tőkés támogatói kör ellenszenvét váltaná ki. Ezek a pártok, mint a tőkések hatalmi körének kiszolgálói nem fognak hozzányúlni a munkások jogait és jólétét valójában és jelentősen növelő kérdésekhez, ehelyett látszatintézkedéseket foganatosítanak. Ennek eklatáns példája az olyan pitiáner ügyekbe való beleszólás, mint a vasárnapi nyitva tartás.

A vasárnapi nyitvatartás ugyanis kevés embert érint. Vasárnap ugyanis kevesen dolgoznak. Amúgy is kevesen dolgoznak – és ebben a DK prominensei által foganatosított politikának is szerepe van, mert a munkanélküliség Gyurcsány alatt is növekedett és tömeges volt.

Következtetések:

1, Mivel a vasárnapi nyitva tartás kevés embert érint, borítékolható, hogy a róla való népszavazás érvénytelen lesz. (Maximum 40.000 emberről van szó, akit érint.)

2, Mivel az embereket megnyomorító DK politikai prominensei kezdeményezték, kevés ember fog megjelenni a népszavazáson – egyszerűen a párt iránti visszatetszés miatt, – így az érvénytelen lesz. Az országgyűlési és önkormányzati választások is azért okoztak óriási bukást az MSZP-DK-Együtt-PM-SZDSZ-(neo)Liberálisoknak, mivel ezek a pártok otthon tartották a baloldali szavazókat, vagy átkergették őket a Fideszhez, sőt még a Jobbikhoz is.

Most az Összefogás Párt is munkásbarátot próbál játszani, holott semmi köze nincs hozzá. A vasárnapi nyitva tartás népszavazási kezdeményezésétől viszont még egyikük sem lesz szegénypárti.

Ugyanis akár van vasárnapi nyitva tartás, akár nincs, a munkás pórul jár.

A kapitalizmus ugyanis ilyen pitiáner ügyletet valamilyen módszerrel kompenzál. Vagy kirúgják a munkást, vagy csökkentik a bérét, vagy rontják a munkakörülményeit, növelik a munkaidejét – a kizsákmányolásnak megvannak a piszkos praktikái, amelyek ellen ezek az opportunista DK-s és ÖP-s urak nem kívánnak fellépni.

Vajon miért nem követelnek általános béremelést, ahogy teszi azt az Európai Baloldal? Miért nem követelnek népszavazást a Munka Törvénykönyvéről? Mert amilyen formában az most létezik, azt azonnal múzeumba kellene zárni, és mutogatni az utókornak, hogy ilyen aljasság létezett. Miért nem követelnek népszavazást az Európai Szociális Charta ratifikálásáról?

Vélemény, hozzászólás?