Eddig tízen fagytak halálra hazánkban!

A tél még be sem köszöntött, de már 10 halálos áldozata van a fagyoknak.

A rendszerváltással együtt járt a hazai tömegnyomor megjelenése. A kormány az út szélén hagyja azon szerencsétlen sorsú embertársainkat, akiknek a rendszer nem engedte meg a boldogulást.

A hajléktalan embertársaink túlnyomó többsége nem tehet sanyarú helyzetéről, csupán a profithajhász, bűnös kapitalista gazdasági és társadalmi csőd áldozata.

Idén októberben két ember, november nyolc ember fagyott halálra. Közülük hárman a saját fűtetlen lakásaikban lelték halálukat.

A Fidesz rezsicsökkentése nem segít a szegények mindennapi problémáin, köztük a fűtésszámlák befizetésén. Telente 200-400 ember hal meg a fagyok miatt. A kormány legújabb adói ismét a legszegényebbeket terhelik. Az embertelen intézkedések a legelesettebbeket, a hajléktalanokat sem kímélik. Számos fideszes önkormányzat igyekszik kitiltani a közterekről a hajléktalanokat, vagy betiltani a koldulást. A diszkriminációba az egyház is beszállt, mivel több helyen a templomok előtt tiltották meg a koldulást az isteni szeretet nevében.

Idén szintén megjósolható, hogy százak fognak halálra fagyni, a kormány azonban ismét semmit nem tesz a tragédiák elkerülése érdekében. Az Európai Baloldal minden évben tiltakozik a kormány apátiája ellen, és tisztességes bánásmódot követel a hajléktalanok számára, valamint a lakhatáshoz való alapjogot követeli.

Vélemény, hozzászólás?