Elítélték a szélsőjobboldali rendőr-„szakszervezeti” vezetőt

Szima Judit erősen jobboldali politikai szervezetet hozott létre a rendőrségen belül, amelyet lényegében szakszervezetnek csúfol.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) azonban felvállalt olyan dolgokat, amelyet az opportunista, megalkuvó Független Rendőrszakszervezet nem. A TMRSZ – népszerűsége növelése érdekében – jobboldali populizmust folytatott, amellyel számos rendőrt magához tudott csábítani.

A szervezete így tekintélyes létszámot ért el. Az árpádsávos logóval megáldott „szakszervezet” számára végül jött a politikai elköteleződés. Együttműködést írtak alá a Jobbikkal, ez gyakorlatilag a már betiltott fasiszta Magyar Gárdával való együttműködést jelenti. Szima Judit ezután az Jobbik EP listáján tűnt fel, ráadásul a tekintélyes negyedik helyen. Persze – ahogy ez szélsőjobboldalon szokás – a két szervezet hamar összerúgta a port egymással, és mindenki ment a saját útjára.

Végül lelepleződtek Szima törvénysértései, amelyekért a bíróság most három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Sikkasztás, csalás és hamis magánokirat felhasználása. A bíróság előtt tízen álltak, közülük ketten kaptak még börtönt, egy próbaidőt, a többiek pedig kisebb-nagyobb pénzbüntetést. Egy vádlottat felmentettek.

Nem ez volt Szima első büntetőpere, korábban Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos képviselő védte.

A főtitkár 2009 és 2011 között nem szabályosan számolt el a „szakszervezet” pénzéből utazásokra költött összegekkel. Nem lehetett nyomon követni, hogy hova és milyen céllal utazott. A szervezet irodája a vádlott házában működik, s azon olyan felújításokat végeztek, amelyek nem mindegyike szolgálta a „szakszervezet” érdekeit.

A főtitkár szerint koncepciós eljárás folyik ellene.

Vélemény, hozzászólás?