Európai Baloldal: Újítsák fel a kapolcsi Kádár János házat!

Az Európai Baloldal szerint szégyenletes, hogy Kádár János gyermekkori háza omladozóban van.

Hiába a rezsim által az adófizetők milliárdjaiból folytatott antikommunista propaganda, az emberek még mindig szeretettel gondolnak azokra az időkre, amikor a kormányzat tisztességes megélhetést, munkát, kenyeret, közbiztonságot, színvonalas kultúrát, oktatást és egészségügyet biztosított a társadalmi többségnek.

Ezek olyan eredmények, amelyeket a rendszerváltás utáni kormányok nem csak képtelenek voltak elérni, de nem is volt rá hajlandóságuk.

Az, hogy az állam hagyja, hogy a Kádár-ház az enyészeté legyen, jól tükrözi a Fidesz-rezsim szándékát, hogy a munkásmozgalom hagyományait megpróbálják kitörölni az emberek fejéből.

Míg a Lukács Archívumot, Lukács szobrát, a Ságvári gimnázium nevét, Marx szobrát és rengeteg utcanevet erővel távolítanak el, addig más emlékeket pusztán az enyészetnek hagynak.

Nem csak a Kádár-ház van omladozóban Kapolcson, sok szegény lakó ingatlana és a település útjai is tragikus állapotban vannak, mint ez a legtöbb vidéki falura jellemző.

Az Európai Baloldal véleménye szerint a vályogházat, amelynek már önmagában is műemlék jellege van, fel kellene újítani, és benne Kádár János emlékére egy múzeumot létrehozni, amely objektíven, nem pedig a jelenlegi hatalom szélsőséges olvasatában mutatná be a pártfőtitkár életét.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?