Fasiszta kollaboráns zenekart posztolt Orbán

Orbán Viktor az Ismerős Arcok nevű szélsőjobboldali zenekar dalát posztolta facebook oldalára.

Ennek apropója a Nemzeti Összetartozás napja (vagy mi a fene?) volt. Ennek az emléknapnak a lényege, hogy a trianoni tragédia mögé bújva ma szabadon lehet fasiszta uszítást végezni. Meg persze egy száz éves határátrendezést okolni a kapitalizmus bűnei helyett.

ovi

Az Ismerős Arcok azon veszélyes szélsőjobboldali zenekarok egyike, amelyek nem vállalják nyíltan az erőszakos fasiszta ideológiát, hanem azt rögtön a Jobbik féle tündibündi, hazaszerető, mézes-mázos köntösbe csomagolják.

Mindazonáltal a zenekar szövegírója elismeri, hogy volt lemezük, amelyet a háborús bűnös, kollaboráns, Wass Albert műve ihletett. A zenekar ráadásul rendszeresen részt vesz a Jobbik rendezvényein, kollaborálva a hazai náci párttal.

Az Ismerős Arcok 2005 óta minden egyes Jobbik majálison fellépett. Nem csoda, a „nemzeti rock” nem rossz üzletággá nőtte ki magát Magyarországon az újkori fasizmus megjelenésével. Azt persze ne felejtsük el, hogy ahogy a „nemzeti szocializmus” sem volt nemzeti, sem szocializmus, úgy a „nemzeti rock” sem nemzeti, sem rock.

Vélemény, hozzászólás?