Feljelentésünk alapján ítélték el a jobbikos képviselőt!

Büszkén jelenthetjük, hogy Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke által tett feljelentés sikeres volt.

Mint arról februárban tudósítottunk – és a magyar sajtó és tisztességesen foglalkozott vele -, Kötél János, jobbikos képviselő durva, rasszista posztokat tett ki a facebookra.

kötél

A lépéseket persze megtettük. Elsőként feljelentést tettünk, majd a rendőrség elindította a nyomozást, amely során Vajnai Attilának tanúskodnia is kellett. Ugyanebben az ügyben egy roma származású honfitársunk, valamint Dr. Erőss Gábor PM-es politikus is feljelentést tett, ezeket összevonták.

Bár Vona Gábor is megígérte, hogy büntet, azaz “levágja a vadhajtásokat”, érdemben semmi sem történt, az “úriember” a mai napig képviselő annak ellenére, hogy a bíróság elítélte.

Mivel ítéletről sokáig hírt sem kaptunk, és a sajtóban sem jelent meg semmi, A MI IDŐNK megkeresésére a következő tájékoztatást kaptuk:

A Mezőtúri Járásbíróság 2015. július 23. napján jogerős végzésével K.J. vádlottal szemben közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt 216.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki.

Üdvözlettel:
Szolnoki Törvényszék Sajtócsoportja”

Ez természetesen siker, ám a büntetést enyhének tartjuk, különösképp annak tükrében, hogy egy pécsi jobbikos képviselő, Fogarasi Gábor ügyében írt cikkünk miatt első fokon 500.000 forintra büntették A MI IDŐNK portált, azaz a felelős kiadót: Vajnai Attilát.

Fogarasi a jó híre megsértésével vádolt minket, ám mi a bíróságon azzal is védekeztünk – azon felül, hogy állításaink igazak -, hogy egy jobbikos képviselőnek nem sok jó híre lehet, pláne, ha facebook oldalán rasszista uszító szövegeket tűr meg.

Miután a bíróságon a szemébe mondtuk, illetve a helyi sajtóban – sőt a mi weboldalunkon is – megjelent annak ténye, hogy facebook oldalán – Kötél Jánoshoz hasonlóan – cigányok lelövéséről fantáziálnak, és még ezután sem kerültek ezek a posztok eltávolításra, ellene is megtettük a feljelentést, hiszen a szabályozás szerint a fórumok üzemeltetői felelősek a hozzászólások tartalmáért is.

Kötél János esete azt mutatja, hogy lehetséges komoly anyagi érvágást okozni ezen szervezeteknek. Mindenkit arra buzdítunk, hogy akár hobbiból vadásszanak ezekre a kommentekre (őrült sok van belőlük), és ezeket jelentsék, vagy önmaguk a rendőrségen, illetve, ha ezt személyesen nem vállalják, akkor nekünk (amiidonk@gmail.com), és mi majd továbbítjuk a megfelelő szerveknek!

Vélemény, hozzászólás?