Félmilliós büntetés A MI IDŐNKnek a jobbikos képviselő miatt

A MI IDŐNK hírportál mindig is küldetésének tartotta, hogy elsőként számoljon be a világ és hazánk olyan fontos történéseiről, amelyek nem ütik meg a hazai „média” ingerküszöbét.

A kormányközeli állami médiában orbánmagasztalás folyik, nincs gyermekéhezés, a menekült maga a lepra és a gazdaság szárnyal. A kereskedelmi média közlekedési hullabemutatót tart, majd bemutatják az állatkertben született kisállatokat. A jemeni válság, a mali intervenció, a nigériai terrorizmus bemutatása ránk marad. Pedig ezek ismerete nélkül nem érthető meg a jelenlegi menekültválság sem.

Ezen felül mi ki merjük mondani, hogy van Magyarországon fasiszta párt – ráadásul a parlamentben. A hazai alternatív baloldali mozgalom nem csak a neoliberalizmus veszélyére figyelmeztetett idejében, hanem a hazai fasizmus feléledésére is. Lám, most szélsőségesen embertelen, bevándorló-ellenes, antikommunista, rasszista és antiszemita párt ül a parlamentben, és hasonló szellemiségű képviselők még a Fidesz soraiban, illetve töltenek be felelős posztot a hazai közéletben.

A szavak kimondásának persze vannak hátulütői, különösképp, ha a hatalom még támogatja a gyűlöletpolitikára alapozó pártokat, mi több, még a programjukat is végrehajtják.

Cikkünkben kritizáltuk Fogarasi Gábort, aki pécsi baloldaliakat, aláírásgyűjtő civileket és különböző pártok tagjait mocskolta és fényképezte, és aki írásunkért feljelentést tett ellenünk a rendőrségen. Állításainkat egy tanúnk meg is erősítette, ráadásul két másik tanúnk a konfliktushoz vezető körülményeket is felvázolta. (Volt, aki nem mert tanúskodni, és ezt mi sem vártuk el tőlük.) A jobbikos tanúk az esettől 20 méterre álltak, és lényegében azt nyilatkozták, hogy nem hallottak semmit. Ez furcsa mód elég volt a bíróságnak, hogy Vajnai Attilát, A MI IDŐNK portál felelős kiadóját, egyben az Európai Baloldal elnökét 500.000 forintra (!!!) büntessék!

Csak összehasonlításképpen: Bayer Zsolt cigányok ellen uszító, fasiszta írása 250.000 forintos büntetést kapott a Magyar Hírlapnál, amely azért jóval súlyosabb kategória egy jóval nagyobb olvasottsággal rendelkező lapnál.

Még összehasonlítás: A Vajnai Attila által elsőként feljelentett Kötél János, jobbikos mezőtúri képviselő 216.000 forint büntetést kapott olyan facebook posztok miatt, amely cigány honfitársaink elleni erőszakra buzdít!

Miért ér egy jobbikos fasiszta képviselő „becsülete” kétszer annyit,
mint a hazai cigányságé?

Ha már itt tartunk, az említett cikkünkben – és A MI IDŐNKben számos helyen – fasiszta jelzőkkel illettük a képviselő pártját, Fogarasi azonban ezt egy szóval sem nehezményezte feljelentésében. Persze, akinek facebook oldalán a Kötél Jánoséhoz hasonló hozzászólások vannak eltűrve a hazai cigányság lelövéséről és kurucinfós cikkek vannak megosztva, az nehezen fogja magáról levakarni ezt a jelzőt.

Természetesen a hatóságoknak jeleztük ezeket a jogsértéseket.

Nyilvánvaló, hogy a büntetés mértéke aránytalan és túlzó! Természetesen fellebbezni fogunk a büntetés miatt, azonban semmiképp nem számítunk a rendszer jóindulatára, amely ezt az összeget kegyetlenül be akarja majd hajtani.

Ezért már most elkezdünk szervezni egy gyűjtést és kampányt (a részleteket majd közöljük) A MI IDŐNK megmentéséért,

hogy továbbra is elmondhassuk, hogy az emberek azért menekülnek a harmadik világból, mert éheznek, mert polgárháborúk vannak, mert kibombázzák őket otthonaikból;

hogy elmondhassuk, van gyermekéhezés;

hogy elmondhassuk, mi folyik a magyar egészségügyben;

hogy elmondhassuk, hogy a Jobbik fasiszta párt;

hogy követeljük a dolgozóknak és a szegényeknek azt, mi megilleti őket;

hogy elmondjuk, hogyan harcolnak a külföldi bajtársaink a szakszervezetekben, az érdekképviseletekben, vagy akár a frontokon a terroristák és az elnyomás ellen;

hogy megoszthassuk Önökkel a nemzetközi baloldali sajtó híreit;

hogy elmondhassuk, hány honfitársunk fagy halálra telente;

hogy reményt és alternatívát adjunk a változáshoz;

hogy interneten buzdítsuk és szervezzük azt az ellenállást, amelyben majd személyesen is részt veszünk, és amelyről első kézből tudósítunk.

Vélemény, hozzászólás?