Hurrá! Megszűnt az SZDSZ!

A Fővárosi Törvényszék végre kimondta: hivatalosan is megszűnt az SZDSZ.

A rendszerváltó puccsban és a hazai kapitalizmus megteremtésében kulcsszerepet játszó párt a legutóbbi időszakban már csak vegetált.

images

Sajnos az SZDSZ csak papíron szűnt meg, és valójában hasonszőrű pártokká alakult. Az SZDSZ semmitmondóan álságos liberalizmusát vette át az LMP, majd a DK, MOMA, Bajnaiék és a (neo)Liberális Párt lettek a hazai neoliberalizmus helytartói.

Az SZDSZ részt vett a kormányra kerülő MSZP kormányok politikai manipulálásában. Mindenki piszkos fantáziájára bízzuk, hogyan voltak képesek brutális szegényellenes intézkedéseket rákényszeríteni a kormánykoalíciókra – beleértve a csúfosan leszerepelt vizitdíjat, amely nem csak a szegényebb rétegeket, hanem egyben a beteg embereket sújtotta.

Az SZDSZ – több már parlamenti párthoz hasonlóan – megszavazott magának különböző hiteleket saját maga számára, amelyeket sokáig nem fizettek vissza. A vezetőség más pártba távozott, a tartozás pedig nem lett kiegyenlítve. A pártelnök szerint ingatlanvagyonból fedeznék a tartozást.

A IX. kerületi ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az SZDSZ tartozásával összefüggésben, amelynek összege több mint 400 millió forint (de korábban még 770 millió forint is volt).

Az SZDSZ megszűnése jól kitervelt taktika része volt. A kisebbik kormányzópárt ugyanis amellett, hogy tőkés megbízóik óhajára végrehajtatta a megszorító intézkedéseket, bűnbakként be is áldozta magát. Az SZDSZ lenullázta magát a választók előtt, nem kimondva vállalta a felelősséget az „elmúlt nyolc év” álbaloldali politikájának bűnei miatt.

Végre vége, de számos megszorítás-párti politikus tevékenykedik még más neoliberális pártokban, amelyek újra rá akarják kényszeríteni akaratukat és szélsőséges eszméiket a baloldalra. Sajnos sikerrel, mert a pénz beszél, azzal pedig elég jól el vannak látva. Persze ezt a választók nem díjazták, így már több katasztrofális választás során került a Fidesz abszolút hatalomba.

Arról nem is beszélve, hogy a szavakban antifasiszta SZDSZ kormányon soha semmit nem tett az erősödő fasizmus ellen. Sőt, a nyomor előidézésében cinkosként indirekt szerepet játszottak a szélsőjobboldal megerősödésében.

Vélemény, hozzászólás?